Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

İlk Android Telefon Böyle Görünüyordu!

Sızdırılan prototip telefonlara bugün bir yenisi daha eklendi. Gelen bilgilere göre ilk Android telefon böyle görünüyordu.

Android işletim sisteminin yaratıcılarından Rich Miner, ilk Android akıllı telefonun prototipinin görüntülerini Twitter’da katlanmış ve açılmamış durumda yayınladı. İlk Android telefon günümüzdeki telefon anlayışının çok uzağında bir yapıya sahipmiş. O zamanlar popüler olduğu için telefonun ekranının fiziksel QWERTY klavyeye açık erişime kayması planlanıyormuş.

Aynı zamanda ekranın sağında “Geri”, “Ana Sayfa”, “Aramayı Kabul Et” ve “Aramayı Sonlandır” düğmeleri vardı. Ayrıca prototipin bir kaydırma tekerleği vardı. Konu ile ilgili açıklama yapan Rich Miner; “2005 yılında iki model üzerinde çalıştık. Bunlar Sooner ve Dream’di. İlk durumda Blackberry cihazlarından ilham aldık, ikinci kasanın dokunmatik ekran alması gerekiyordu. İlk iPhone’un piyasaya sürülmesinden sonra Sooner’ı terk ettik ve Dream’e odaklandık.” ifadelerini kullandı.

Rich Miner, sonunda Google’ın Dream prototipine çok benzeyen bir Google G1 akıllı telefon yarattığını da sözlerine ekledi. Bu renderların ilk iPhone’un piyasaya sürülmesinden beş ay önce yapıldığını da sözlerine ekledi. iPhone ve Dream’in tam bir gizlilik içinde paralel olarak geliştirildiğini belirtti. Ayrıca Steve Jobs nedeniyle bazı değişiklikler yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Minder; ”Steve Jobs da memnun değildi ve Apple önemli bir ortak olduğu için lansmandan önce onu sakinleştirmek için küçük değişiklikler yaptık. Apple’ı kandırdığımız söylemek yanlış olur. Telefonlar paralel olarak geliştirildi.” diye sözlerine de ekleme yaptı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu