Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Avrupa pazarında tutulmuyor! Bir ülkede liderlik geldi

Son iki yılda, küresel akıllı telefon pazarı zirveye ulaştı ve üreticilerin pazara “yeni bir şey” koyup başarılı olması gerçekten zorlaştı. Dünyanın en büyüğü olan Çin akıllı telefon pazarı doymuş durumda, bu nedenle çoğu marka şimdi yeni fırsatlar arayışında. Avrupa pazarının rekabette yeni savaş alanına dönüştüğünü söyleyebiliriz. Baktığımızda birçok Çinli şirket burada da başarıya ulaşıyor. Özellikle Xiaomi Avrupa pazarına tutulmuyor.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Xiaomi Avrupa ülkelerinde fırtına gibi esiyor

Pazar araştırma kuruluşu Canalys, yayınladığı son raporda Avrupa pazarında yaşanan rekabeti büyük ölçüde gözler önüne seriyor. Ukrayna’ya baktığımızda Xiaomi’nin Samsung’u geçip bir numaraya yerleştiği görülüyor. Xiaomi halihazırda ülkedeki akıllı telefon pazarının %26.7’sini başka bir ifadeyle dörtte birinden fazlasını elinde bulunduruyor. İlginç olan ise Ukranya’daki ilk beş şirketin dördünü Çinli üreticilerin oluşturması.

Batı Avrupa pazarında, Xiaomi’nin akıllı telefon satışları şaşırtıcı sonuçlar elde etti. İlk beş içerisinde yer alan Xiaomi geçen bir yılık sürede %415.1 büyüme kaydetti. Batı Avrupa’nın en hızlı büyüyen üreticisi olan Xioami, İspanya’da da %273.4 oranında büyüme göstererek ilk üç arasına adını yazdırmayı başardı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu