Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple katlanabilir telefon ilk kez birisi tarafından görüldü!

Apple katlanabilir telefon ilk kez bir ölümlü tarafından görüldü. İddialar bize değil, John Prosser isimli gazeteciye ait. Peki Apple bize ne sunacak?

Akıllı telefon pazarında Samsung‘un başını çektiği ve Huawei‘nin de bu sürece katıldığı katlanabilir ekranlı telefonlar hayatımıza bir şekilde girmeyi başardı. Motorola ise bu noktada en doğru tasarım ile karşımıza çıktı. Daha sonra Moto RAZR tasarımına benzeyen Galaxy Z Flip modelini de gördük. Apple katlanabilir telefon pazarına uzaktan bakmaya devam ederken geçtiğimiz yıl Amerikalı üreticinin bu noktada bazı patentler aldığı da ortaya çıkmıştı.

Bugün ise Apple‘a en yakın kaynaklardan birisi olarak gösterilen John Prosser bir açıklama yaptı ve katlanabilir ekranlı iPhone prototipini gördüğünü ifade etti. Hatta telefon ile ilgili de bizlere bazı bilgiler paylaştı.

John Prosser şunları söylüyor;

Telefonun ekranı açıldığında iPhone 11 ile oldukça benziyor ama üst tarafta bulunan FaceID sisteminin ciddi anlamda küçüldüğünü de belirtmeliyim. Menteşe sistemi çok dar bir yapıda ve ekran tamamen açıldığında diğer telefonlarda gördüğümüz oluklu yapı bu telefonda görülmüyor.

Apple katlanabilir
Apple katlanabilir ekranlı iPhone patent

Açıkçası biz Apple‘ın böyle bir telefon üzerinde çalıştığına inanıyoruz ama dünya üzerindeki mevcut ekran yapılarına (p-OLED) baktığımızda ve üstüne de koruma cam filmi (Galaxy Z Flip modelinde ilk kez kullanılmıştı) eklendiğinde bugün için oluksuz bir ekran yapmak pek mümkün görünmüyor ama Apple bunun bir çözümünü bulmuş olabilir mi? Belki de olabilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu