Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Akıllı Telefon Fiyatları Düşecek! Peki Nasıl mı?

Akıllı telefon fiyatları özellikle amiral gemi segmentide aldı başını gidiyor. Peki bu fiyat artışı nasıl duracak? Qualcomm’dan haber var.

Akıllı telefon fiyatları Türkiye gibi döviz kurunun yüksek olduğu ülkelerde aldı başını gitti. Amiral gemi bir telefonu 10 bin TL’nin altında bir fiyata bulmak imkansız. Acı olan durum ise bu fiyatların yerinde durmayıp daha da artacak olması. Son günlerde dolardaki artış ise herkesin malumu.

Qualcomm cephesindeki bir gelişme özellikle amiral gemi segmentindeki akıllı telefonların fiyatlarını bir miktar düşüreceğe benziyor. Verdiği haberlerle mobil dünyasını nabzını tutan Roland Quandt, Qualcomm’un 5G’siz Snapdragon 888 işlemcisi hakkında bilgiler aktardı.

Akıllı telefon fiyatları Qualcomm Sayesinde Düşecek

Güvenilir bilgi kaynağının aktardıklarına göre Snapdragon 888’in yeni versiyonunda yerleşik 5G modem olmayacak. Bu da haliyle daha ucuz bir işlemci ve özellikle amiral gemi telefonlarda fiyat düşüşü anlamına geliyor.

Snapdragon 888’in 5G’siz versiyonunda çekirdek yapısı 1 + 3 + şeklinde kalmaya devam edecek. Süper çekirdek “Cortex-X1” yine performansıyla ön plana çıkacak. Ancak bu defa 2,84 GHz yerine 2,7 GHz’de çalışacak. Üç Cortex-A78 ve dört Cortex-A55 çekirdeğinin frekansları ise değişmeyecek. LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 desteğini sürdüren işlemci tanıtılır tanıtılmaz özellikle Çinli akıllı telefon üreticilerinin hedefinde olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu