Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

Apple iPhone X Satışları Sürekli Düşüyor! Peki Neden?


Akıllı telefon pazarında üreticilerin vermesi gereken çok ciddi bir karar var gibi görünüyor. Sürekli olarak artan telefon fiyatları ve 6 aylık ya da 1 yıllık yeni telefon tanıtımı döngüleri kullanıcıları ciddi anlamda zorluyor. Bu durum ikinci el pazarında da ciddi fiyat düşmeleri yaşanmasına sebep oluyor. Bu noktada KGI Securites anlisti  Ming-Chi Kuo Apple’ın bu çeyrekte 18 milyon adet iPhone X satacağını ve öngörülen rakamların 20 – 30 milyon doluğunu ortaya koyuyor. iPhone X Satışları beklenenden az olduğu için Apple’ın farklı bir strateji ortaya koyabileceği belirtilirken bahar aylarında daha küçük ekranlı bir iPhone X ve 6,5 inç ekrana sahip iPhone X tanıtabileceğinden bahsediliyor.

iPhone X Satışları Neden Düşüyor

Aslında bu sorunun cevabı sadece Apple ile ilgili değil. Çin’de çığ gibi telefon satan Huawei ve Oppo‘nun da açıklanan son satış rakamlarından sonra kan kaybı yaşadığını görüyoruz. Zira sektörel bazda bir küçülme var ve üreticilerin artık iki yılda bir telefon üretmeyi ciddi ciddi düşünmeleri gerekiyor. Bu şartlar altında telefonların hem ikinci elleri sürekli değer kaybederken Haziran ayında tanıtılan ve Eylül ayında indirmeye sunulan yeni nesil Android 8.0 Oreo güncellemesini bile telefonların alamadığına şahit oluyoruz.

Mobil sektörün bizce en büyük sansasyonu iPhone’ların yavaşlatılma olayının bu satış rakamlarına etkisinin ne olduğunu ise önümüzdeki dönemde göreceğiz…

Galaxy A8 2018 ve Galaxy A8 Plus 2018 sürpriz hediyeleriyle Türkiye’de satışa sunuldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu