Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate X Kirin 990 ile mi gelecek?

Aylardır beklenen Huawei Mate X Kirin 990 yonga seti kullanacak dedikoduları dolaşmaya başladı. Peki bu gerçek olabilir mi? İşte detaylar…

Huawei, Şubat ayında yaptığı bir basın etkinliği ile yeni nesil katlanabilir ekranlı telefonu Mate X ile karşımıza çıktı. Telefonun tanıtımı sırasında Haziran ayında satılacağı da açıklandı ama daha Mayıs ayında bir erteleme geldi ve süresiz olarak Mate X projesi askıya alındı. Uzun süren sessizlik sonrasında bugün ortaya çıkan dedikodulara göre Huawei katlanabilir ekranlı telefonunu Snapdragon 855 ile pazara sunmak yerine Huawei Mate X Kirin 990 işlemcisi ile gelecek yorumları yapılmaya başlandı.

Mate X dün itibariyle TENNA’da göründü ama bir fark vardı. Zira telefonun ağırlığı artmıştı. Daha önce 287 gram olan telefon 300 gramlık bir ağırlığa ulaşmıştı. Bu da yenilenen menteşe sisteminden kaynaklanıyor diye düşünüyoruz.

Menteşe sistemi yenilenmiş olsa da fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla halen ekranın tam ortasında oluk şekli duruyor. Bu da ne derseniz deyin kullanımı ciddi anlamda etkileyecek bir durum.

Huawei Mate X Ekim ayında satışa sunulacak deniyor ama biz asıl Huawei Mate X 2‘yi merak ediyoruz. Telefon ne zaman satışa sunulacak ne zaman tanıtılacak bunlar da tam bir muamma. Katlanabilir ekranlı telefonlar hayatımıza girecek ama hem kullanım şekilleri hem de fiyatları ile satın alınabilir bir seviyeye ulaşabilir mi bunu da zamanla göreceğiz..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu