Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei ekran konusunda Samsung ve LG’den darbe yedi!

Huawei ekran konusunda en büyük tedarikçisi olan Güney Koreli Samsung ve LG’den darbe yedi. Samsung ve LG panel gönderimini durdurabilir.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, 2021 yılında resmen kara yılını yaşayacak. TSMC‘nin Kirin yonga seti üretimini askıya almasının ardından şimdi de Samsung ve LG bir karar aldı. Bildiğiniz gibi Huawei ekran konusunda Samsung ve LG ile çalışıyordu. Ekran panellerini Güney Koreli firmadan alan Huawei, önümüzdeki yıl panelleri bu firmalardan temin edemeyecek.

Amerika’nın Çin’e olan yaptırımının arkasında olan Samsung ve LG sadece panel konusunda Huawei’yi yalnız bırakmayacak. Samsung, bildiğiniz gibi akıllı telefonlarda bellek (RAM) tedariğini yapıyor. Gelen bilgilere göre; Huawei telefonlarına Samsung tarafından RAM de gönderilmeyecek.

Huawei ekran

İşlemci yok, panel yok, RAM yok… Huawei için önümüzdeki yıl inanılmaz derecede zorlu olacak. Geçen yıl 240 milyon telefon bu yıl ise sert bir düşüş ile 190 milyon adet telefon satan Huawei, son gelen tahminlere göre 2021 yılında sadece 59 milyon telefon satabilecek.

Huawei’nin telefon pazarında hala dişe dokunur bir şey göstermedikleri Harmony OS ile başarılı olması mümkün değil. İşlemci ve RAM bileşeni olmadan işletim sisteminin olması tek başına bir anlam ifade etmiyor. Huawei’nin en kısa sürede Amerika ile olan bağlarını güçlendirmesi gerekiyor. Aksi durumda Huawei, neredeyse tüm teknolojik patentelere sahip olan Amerika’ya kafa tutmanın bedeli çok ama çok ağır ödeyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu