Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemHuaweiMobirollerOPPOSamsung

Huawei Amerika’ya Rest Çekti! Eyy Amerika! Sen Kimsin!

Çinli teknoloji devi Huawei, Amerika’nın yaptırımlarına rest çekti. 5G konusunda teknoloji devi Samsung ve OPPO’ya lisanslama yapacak.

Amerika ile Çin arasındaki gerginliğin kurbanı olan Huawei, bildiğiniz gibi ağır yaptırımlara maruz kalmıştı. Ancak Çinli teknoloji devi bu yaptırımların üstesinden gelmeyi başardı. Şimdi ise Nikkei Asia’nın raporlarına göre, Huawei, Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji hedeflerine yönelik saldırısına karşı koyma stratejisinin bir parçası olarak kritik teknolojileri akıllı telefon rakibi OPPO’ya lisansladı.

HUAWEI, gönderilere dayalı dünyanın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi olan OPPO ile patent lisans anlaşmasının Çinli bir şirketle şimdiye kadar yaptığı en büyük anlaşma olduğunu söyledi. 5G, Wi-Fi, ses ve video teknolojilerini içeriyor.

HUAWEI ayrıca Cuma günü ilk kez dünyanın en çok akıllı telefonunu üreten Samsung Electronics’e önemli 5G teknolojilerini lisansladığını ve bu anlaşmaların kademeli olarak genişletildiğini söyledi. Son zamanlarda, ABD FCC HUAWEI, ZTE ve daha fazla Çinli şirketten ekipman yasakladı.

Huawei ve OPPO
Huawei ve OPPO

ABD yaptırımlarının ana akıllı telefon ve telekom ekipmanı üretim işlerini engellemesinin ardından HUAWEI, fikri lisanslamadan elde edilen geliri artırmaya çalıştı. HUAWEI, 5G entegre yonga setleri üreten ilk işletmeydi. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin en iyi çip üreticisi tedarikçileri de dahil olmak üzere ABD teknolojisine erişimini ciddi şekilde kısıtlamasının ardından bu gelişme alanından vazgeçmek zorunda kaldı.

Şirket artık yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nden Qualcomm’dan düşürülen 4G mobil yonga setleri satın alabilir, ancak yine de sağlam bir 5G patent portföyüne sahiptir. HUAWEI ayrıca hem yerli hem de yabancı firmalarla 20 patent çapraz lisans anlaşması olduğunu belirtti. Hem cihaz satışları hem de patent kapsamı açısından HUAWEI’nin en büyük yabancı lisans sahibi Samsung, en önemli yerli lisans sahibi ise OPPO konumunda.

HUAWEI bireysel anlaşma değerlerini açıklamadı, ancak patent lisanslama gelirinin 2019’dan 2021’e kadar 1,2 milyar ila 1,3 milyar dolar arasında değiştiğini ve büyüdüğünü belirtti. HUAWEI’nin Ar-Ge ve fikri mülkiyete uzun vadeli yatırımlara bağlı kaldığı bildiriliyor. HUAWEI, 2021 yılına kadar 107.000 Ar-Ge çalışanına veya işgücünün %55’ine sahip olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu