GenelHuawei

Kullanıcılar İsyanda! Huawei ve Avast Google’ı Trojan Virüsü Olmakla Suçladı

Bazı Huawei telefonlar, google uygulamasını virüs olarak işaretledi. Şirket, kullanıcıları çıldırtan sorunla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

Akıllı telefonlarımız muhtemelen sahip olduğumuz en değerli eşyalardan biri. Elbette ki bunun tek nedeni cihazın maddi değeri değil. En değerli anlarımızı ölümsüzleştirmekten tutun da finansal işlemlerimize kadar her alanda bize yardımcı olan bu teknoloji tüm bilgilerimizi içerisinde barındırıyor. Bu nedenle telefonlarımızı fiziksel ve dijital tehlikelere karşı korumak bizim için oldukça önemli. Örneğin ister Android ister iOS kullanıcısı olun cihazınız size virüs uyarısı verse muhtemelen hemen paniklerdiniz. Benzer bir durum kısa süre önce bazı Huawei kullanıcılarının başına geldi. Birden karşılarında sistem TrojanSMS-PA virüsü tarafından “enfekte edildi” uyarısı ile karşılaşan kullanıcılar panik içerisinde Google uygulamasını silmek zorunda kaldı.

Huawei Telefonlar, Google Uygulamasını Virüs Olarak Görmeye Başladı

Google ve Huawei’in yıldızı 2019’da uygulanmaya başlanan ABD ambargosundan bu yana barışmıyor. İki taraf da birbirinin izlerini kendi teknolojilerinden silmeye çalışırken, olan ne yazık ki biz kullanıcılara oluyor. Örneğin yakın zamanda bazı Huawei P30 Pro, P20 serisi, P10, Mate 20 serisi kullanıcıları, telefonlarının Google uygulamasını virüs olarak algılamasından şikayetçi.

Huawei Avast google trojan virüsü

TrojanSMS-PA tarafından “enfekte” edilen sistemin  istemsiz SMS gönderimleri yapabileceği uyarısı veren sistem, kullanıcıları endişelendirdi. Üstelik sorunu yaşayan kişilerin Reddit paylaşımlarına göre uygulamayı silmek de bir işe yaramadı. Ancak paniğe gerek yok.

Bu sorun 2019’dan önce piyasaya sürülen ve GMS sertifikasyonuna sahip tüm Huawei akıllı telefonlarda ortaya çıkıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere de ortada bir virüs yok. Şikayetlerin artması üzerine Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre, sorunun kaynağı Avast.

Eğer bilmeyenleriniz varsa Avast, Huawei telefonlarda bulunan Optimizer uygulamasına gömülü olarak geliyor. İki şirket arasındaki anlaşmanın sonucu olan bu durum, Huawei kullanıcılarını “korumayı” amaçlıyor. Belirtmekte fayda var ki Huawei sorunun Avast’ın hatasından değil Google’dan kaynaklandığını düşünüyor.

Buna göre Google uygulamasında yapılan bazı değişiklikler, sistemin bu şekilde bir hata vermesine yol açtı. Neyse ki Huawei aktif bir şekilde bu sorunu çözmek için çalışıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu