Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple geri adım attı! Bulut tabanlı oyun servisleri iPhone’a gelebilir!


Apple, App Store kurallarında geri adımı nihayet attı. Bulut tabanlı oyun servisleri çok yakında iPhone ve iPad’e gelebilir.

Cupertinolu teknoloji üreticisi Apple, App Store‘da uyguladığı katı kurallar ile çoğu zaman eleştiri oklarının hedefinde olmuştu. En son patlayan Fortnite olayı ile katı kural uyguladığı tescillenen Apple, bugün geri adım attığını açıkladı. Bildiğiniz gibi bulut tabanlı oyun servisleri son yıllarda yükselişe geçti. Microsoft’un xCloud‘ı ve Google’ın Stadia‘sı derken gelecek bu alanda şekillenecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz ay Microsoft’un xCloud servisi Beta sürecinden çıkmış ve Android platformuna giriş yapmıştı. Microsoft, Apple’ın iş ortağı olmasına rağmen App Store kurallarından dolayı xCloud‘u App Store‘da yayınlayamamıştı. Apple, şimdi bu konuda geri adım atacak ve firmaların bu tip hizmet sunan uygulamalarını onayalayacak. Ancak yine Apple’ın belli başlı kuralları olacak.

Diğer uygulamalar gibi bu uygulamalar da Apple’ın tüm gizlilik standartlarını karşılamak zorunda. Bunlara ek olarak son iOS güncellemeleri ile uygulamanın tam uyumlu olması gerekiyor. Gelelim şimdi Apple’ın kendini sağlama aldığı kurala.

Bulut tabanlı oyun servisleri

Microsoft ve Google‘ın oyun servislerinde uygulama içi satın alımların yer alması gerekiyor. Bu uygulama içi satın alımlardan Apple’a her alışveriş karşılığı yüzde 30 kar payı ödemek zorunda kalacak olan firmalar Apple’ın bu kuralından pek memnun değil.

Fortnite‘ın App Store’dan atılmasına neden olan bu kural maalesef ki daha uzun yıllar devam edecek gibi görünüyor. Yine de Apple’ın böyle bir hamle yapması sevindirici. Umarız gelecekte Apple, bu alandaki kurallarını biraz daha hafifletir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu