AppleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Apple Çin Baskısına Dayanamadı! App Store Yenileniyor!

Çin , App Store üzerinde birçok uygulamayı yasaklamak istemesi üzerine Apple geri adım attı. Tüm uygulamalar için yeni düzenleme geliyor.

ABD ile Çin uzum zamandır atışıyor. Ülkelerin birbirine karşı yaptığı ticari yaptırımlarına bir yenisi Çin’den gelecekti. Çin hükümeti App store üzerindeki birçok uygulamayı yasaklamak istemesi üzerine Tim Cook ortaya yolu bulmak adına yeni bir adım attı. Apple Çin’in sıkılaştırılan internet kısıtlamalarına uyum sağlaması adına tüm yerel uygulamalar için lisanslanmasını gerektiren yeni düzenlemeler getirecek.

Çin’de Satılan Telefonların % 25’ini Apple Oluşturuyor

Çin’deki kullanıcılar, önceleri App Store’a ulaşmak için farklı vpn kullanıyordu. Ancak yeni politikaya göre Çin, büyük güvenlik açığını öne sürerek vatandaşların çeşitli küresel platformlara erişimini kısıtlıyor. Bu durumu daha da ilgi çekici hale getiren şey, Apple’ın Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) tarafından yakın zamanda yayınlanan kayıtlı “uygulama dağıtım platformları” listesinde yer almaması oldu.

Apple’ın Çin’deki telefon satışlarının dörtte birine sahip olduğunu düşünürsek ABD merkezli teknoloji devinin bu pazarı kaybetmemek istemesi çok mantıklı sebep olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz günlerde Çin hükümetinin devlet dairelerinde iPhone kullanmasını yasaklaması, daha sonra ise Çin’in App Store üzerindeki birçok uygulamayı yasaklamaya yönelik adımlar atması firmanın bu pazardaki hakimiyetini tehlike altına attı.

Apple bu yeni düzenlemeyle birlikte Çin’deki güçlü fırtınayı atlatmak istemesine yönelik bir hareket olarak gösteriliyor. Son olarak tanıtılan iPhone 15 serisiyle birlikte Çin’de bir kez daha popülerliğini kanıtlamış oldu. Apple’ın bu pazardan vazgeçmek istememesi, Çin hükümetinin baskıcı tavırları kullanıcılar için zorlu bir süreçten geçeceğine işaret ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu