Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiWindowsYazılım

Windows 11 RAM’i Adeta Koklayacak

Microsoft’un yeni güncellemesi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Windows 11 RAM’i adeta koklayarak kullanacak. İşte detaylar.

Microsoft, Windows 11 güncellemesini halka sunmak için artık gün sayıyor. Yazılım devi yeni işletim sistemlerinin performansıyla ilgili iyileştirmeler hakkında bilgileri açıklayarak, yeni değişikliklerle daha yüksek hız ve üretkenlik vaat ediyor. Mechanics’te yayınlanan bir videoda; Microsoft’ta Kurumsal Yönetim Başkan Yardımcısı Steve Dispensa, Windows 11’de yeni işletim sisteminde CPU, bellek ve depolamayı etkileyen iyileştirmelerden geçtiğini açıkladı. Peki, bu ne anlama geliyor?

Windows 11 hız konusunda çok daha hızlı olacak

Videoda, Microsoft’un Windows 11’inin CPU kullanımında yaklaşık yüzde 37 ve bellek kullanırken yüzde 32 tasarruf sağlayacağını resmi olarak açıklandı. Dispensa, Windows 11 için hazırda bekletme sürelerine verilen önemin ve Windows 11’in uyku modlarından sonra ne kadar hızlı başladığının, Intel 8’inci Nesil Core serisi ve üzeri sistemler kullanılırken Windows 10’a kıyasla arttığını da belirtiyor. Ayrıca Windows 11’in Windows 10’a göre yüzde 25 daha hızlı uyku modundan çıkacağı belirtiliyor.

Windows 11

Microsoft Windows 11’in görünümü önemli ölçüde değiştirdi ve daha hızlı animasyonlara sahip yeni bir kullanıcı arayüzü ekledi. Yeni görev çubuğunun üretkenliği etkilediği söyleniyor. Ayrıca çoklu monitör kurulumları kullanıcıları için bir özellik eklediler ve sistemin her ekranda belirli pencerelerin nerede olduğunu hatırlamasını sağlayarak üretkenliği artırmaya yardımcı oldu.

Microsoft Windows 11’i 5 Ekim 2021’de piyasaya sürecek ve Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz bir yükseltme sunacak. Sisteminizi güncellemeye hazırlamak için hala zamanınız var. Windows 11’de TPM 2.0 aktivasyonunun gerekliliği ile birlikte, yeni işletim sistemi piyasaya sürüldüğünde, kullanıcıların sistemlerinin uyumlu olacağından emin olmak için gerekli değişiklikler yapması gerekecek. Çünkü piyasadaki çoğu PC’de TPM 2.0 modülü yer almıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu