GenelTeknolojiUzay

En Büyük Füzyon Roket Motoru İnşa Ediliyor

Uzay yolculuğunda devrim yaratma potansiyeline sahip nükleer füzyon teknolojisi için dünyanın en büyük füzyon roket motoru inşa edilecek.

Birleşik Krallık merkezli start-up şirketi Pulsar Fusion, dünya tarihinde şimdiye kadar ki yapılmış en büyük füzyon roket motorunu inşa ediyor. Nükleer füzyon motorunun merkezinde bir elektromanyetik alan içinde hapsolmuş süper sıcak plazma bulunuyor ve bilim adamları sistemi nasıl kararlı ve güvenli hale getireceklerini bulmak için çalışıyorlar.

Şirketin CFO’su Jamer Lambert “Zorluk, süper sıcak plazmanın bir elektromanyetik alanda nasıl tutulacağını ve tutulacağını öğrenmektir” diyor. “Plazma, geleneksel yöntemlerle tahmin edilmesi inanılmaz derecede zor olduğu için bir hava durumu sistemi gibi davranıyor.” açıklamalarında bulundu. Bu konuda bilim adamları her şeyin tahmin edildiği gibi çalışması sağlanırsa birkaç yüz milyon dereceye ulaşarak güneşten daha sıcak hale gelecek. Yani dünyada güneşi yapacaklar.

Pulsar Render
Pulsar Render

Roketin içerisinde serbest kalan enerji potansiyel olarak roketi saatte 800.000 kilometreye çıkartabilecek. Roket içerisinde makine öğrenimi plazma davranışlarını tahmin ederek olası sonuçlarla ilgili daha keskin bir kontrol mekanizması kurulacak. Bu işlem için süper bilgisayar algoritmalarını kullanmak üzere ABD’de Princeton Satellite System ile ortaklaşa çalıştı.

Roket içerisindeki yüklü parçacıklar elektriğe dönüştürmek yerine doğrudan itme kuvveti oluşturulacak. Farklı yöntemlerden daha verimli çalışacak ve atomik izotoplarla çalıştığı için büyük miktarda itici gaza ihtiyaç duymayacak. Nükleer füzyon teknolojisi sadece gezegenlere seyahati daha hızlı hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda dünyadaki yaşam için sınırsız temiz enerji sağlamaya çalışacak.

Son olarak bilim adamları böyle bir sistemin çalışmasının herhangi bir atmosferin yokluğunun ve ultra düşük sıcaklıkların reaksiyon için daha uygun olduğunun uzayda test edilmesi gerektiğini söylüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu