Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorMobirollerQualcomm

Honor ve Qualcomm Birlikteliği Yeniden Başladı!

Honor ve Qualcomm beklendiği gibi yeniden anlaştı. Qualcomm birlikteliği 5G zirvesinden attığı tweet ile duyurdu. İşte gelişmeler…

Qualcomm dün başlayan ve iki gün sürecek 5G zirvesinde yeni gelişmelerin yanında önemli bir de iş birliği duyurdu. Daha önce bir Huawei alt markası olan Honor yaptırımlar nedeniyle Qualcomm işlemcileri kullanamıyordu. Malumunuz Honor Çin’de bağımsız bir konsorsiyuma satıldı. Yani artık bir Huawei alt markası değil ve hal böyle olunca Honor’un Qualcomm işlemciler ve diğer akıllı telefon üreticilerinden bileşen tedarik etmesinin önündeki engeller kalkmış oldu.

Honor ve Qualcomm Birlikteliği Yeniden Başladı

5G zirvesi devam ederken Qulacomm cephesinden iş birliğinin tekrar başlayacağına dair bir tweet atıldı. Aynı tweet Honor’un resmi hesabı tarafından da retweet edildi. Bu duyurunun yankıları sürerken XDA Developers sitesi Honor’un yaklaşan 50 serisi üç telefonun en az birinde Snapdragon 778G işlemcisini kullanacağını aktardı.

Honor 50 serisinde üç telefonun yer alması bekleniyor. Honor 50, Honor 50 Pro ve Honor 50 Pro Plus. Burada sadece Pro Plus modelinde Snapdragon 888 işlemcisi kullanılacak. Diğer iki telefonlarda ise Snapdragon 778G ve MediaTek Dimensity 1200’ün yer alması bekleniyor. Fakat farklı bir kaynağın Honor 50 serisindeki tüm telefonlarda Snapdragon işlemci kullanılacağı yönünde görüş bildirdiğini de aktaralım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu