FacebookGenelInstagramMeta

Reklamsız Instagram İster misiniz ? O Zaman Ücretli Üyelik Almalısınız

Avrupa Birliği'nin siyasi reklam yasağından kaçmak isteyen Meta, reklamsız Instagram ve Facebook üzerinde çalışıyor.

Reklamsız, üyelik diye diye almadığımız abonelik kalmadı. Şimdi bunlara bir yenisi de yakında Instagram tarafından eklenecek gibi görünüyor. Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta şimdilik Avrupa Birliği’nde yaşayan Facebook ve Instagram kullanıcıların reklamsız olarak platformları kullanabilmeleri için bir abonelik sistemini hayata geçirmeyi planlıyor.

New York Times’ın iddiasına göre Meta, Avrupa’da getirilen siyasi reklam yasağının ardından yeni bir projeyi hayata geçirmek için devreye girmiş görünüyor. Bu şekilde Meta’nın AB’nin katı düzenlemelerinde daha az etkileneceği tahmin ediliyor.

Sızıntılara göre New York Times gazetecilerinin abonelik için ödeme yapan üyelerin reklamları görmeyeceği iddia ediliyor. Reklamların genel olarak tüm dünya üzerinde bu kadar yaygın olması kullanıcıların web üzerinde gezinmelerini, bir video izlemelerini çok zorluyor. Teknoloji devleri ise reklamsız üyelik paketleri açıklayarak kullanıcılardan ek ücret talep ediyor.

AB son olarak mayıs ayında Meta’yı kişisel veri transferi nedeniyle 1,2 milyar euro para cezasına çarptırdı.

AB şu ana kadar Instagram, WhatsApp ve Facebook hizmetlerindeki veri ihlalleri nedeniyle Meta’ya hali hazırda yüz milyonlarca euroluk para cezası verdi.

Son ceza ise AB’de sosyal medya devine son bir yılda verilen dördüncü ceza.

Ocak ayında, uygulamalarda hedefli reklam kullanımında veri kurallarını çiğnediği için Meta’ya 390 milyon euro para cezası verilmişti.

Yine mart ayında Meta, WhatsApp mesajlaşma hizmetiyle kişisel veri kurallarını ihlal ettiği için 5,5 milyon euro ödemeye mahkum edildi.

2021’de Amazon da benzer şekilde AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliğini (GDPR) ihlal ettiği için Lüksemburg’da 746 milyon euro para cezasına çarptırılmıştı.

Şu an böyle bir projenin hayata geçirilip geçirilmeyeceği aşikar ve ülkemize gelmesi konusunda herhangi bir bilgi bulunmamakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu