Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerSamsungTeknoloji

En Popüler Telefonlar Belli Oldu! Aralarında Sadece 1 Tane Android Var!

Yapılan araştırmalar sonucunda en popüler telefonlar belli oldu. Beş modelin yer aldığı bu listede sadece 1 tane Android telefon var.

Yılın bitmesine daha bir aydan biraz daha fazla zaman olmasına rağmen, IDC analistleri en azından en çok satan akıllı telefonlarla ilgili olarak yılın sonuçlarını şimdiden açıkladı. IDC’nin raporları sayesinde en popüler telefonlar belli oldu. 2021’de satış rakamları ile dikkat çeken beş telefondan sadece bir tanesinin Android olması oldukça üzücü. Bu Android telefon da ne amiral gemisi ne de orta segment bir model. Bildiğiniz giriş seviyesi bir telefon bu listeye girebildi.

En Popüler Telefonlar iPhone’lardan Oluşuyor!

Popüler telefonların başında iPhone 12 yer alıyor. Apple’ın geçtiğimiz yılın amiral gemisi modeli 2021 yılına damga vurmayı başardı. Muhtemelen 2022’nin en popüleri de iPhone 13 olacak. Çünkü iPhone 13’ün satışları iPhone 12’den kat ve kat daha iyi durumda. Listenin ikinci sırasında ise Samsung’un uygun fiyatlı telefonu Galaxy A12 yer alıyor.

Listede sadece 1 tane Android telefonun yer alması oldukça üzücü. Android telefonlar özellikle de amiral gemisi modelleri görünüşe göre eskisi gibi rağbet görmüyor. Listenin üçüncü sırasında ise Türkiye fiyatı 11.000 TL’ye çıkan iPhone 11 yer alıyor. Dördüncü sırada iPhone 12 Pro Max ve beşinci sırada ise iPhone 12 Pro bulunuyor.

En Popüler Telefonlar

Apple‘ın domine ettiği bu listenin 2022’de de buna benzer bir şekilde oluşması bekleniyor. Popüler telefonlar arasında Android telefonların girememiş olması, firmaların kendini sorgulamasına yol açmalı. Biz nerede hata yaptık da ilk beşe dört tane iPhone girdi diye artık kendilerine çeki düzen verip aksiyon almaları gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu