Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 15 Pro Zoom Manyağı Edecek

Apple’ın 2023’te tanıtacağı iPhone 15 Pro modeli hakkında bilgiler gelmeye başladı. Bu telefon zoom konusunda herkesi şaşırtacak.

Merakla beklenen ve 2023 yılında tanıtılacak olan iPhone 15 Pro hakkında bilgiler şimdiden gelmeye başladı. Bu telefonun 10x optik yakınlaştırmayı destekleyen bir periskop lens ile geleceği söyleniyor. 2020’de, ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 13’ün bir periskop lense sahip olacağını tahmin etmişti. Ancak bu öngörü bir türlü gerçekleşmedi. 2021’de Kuo, Apple’ın iPhone 15’te periskop lensi piyasaya süreceğini açıkladı.

MacRumors tarafından hazırlanan yeni bir raporda analist Jeff Pu, Kuo’nun spekülasyonlarını yineledi. Pu’ya göre, 2023’te piyasaya sürülecek iPhone’lardan en az birinde periskop lens bulunabilir. Lensin, önceki modellere göre gelişmiş yakınlaştırma yetenekleri sunacağı bildiriliyor. Ayrıca analist, periskop lensin etkileyici 10x yakınlaştırma yetenekleri sunacağını öne sürüyor.

Periskop lens, telefonun kamera modülünün içinde bulunan uzun bir telefoto kurulumunu ima ediyor. Apple bu yüzden iPhone’unun tasarımını biraz kalınlaştırabilir ya da kamera çıkıntısını artırabilir.

Hatırlamak gerekirse, iPhone 13 serisi 3x yakınlaştırma ile geldi. Telefon endüstrisi periskop lense yabancı değil. Android amiral gemilerinde uzun süredir telefoto lensler kullanılıyor.

iPhone 15 Pro

iPhone 15 serisinin 2023 yılında resmiyet kazanması planlanıyor. Bu, Apple’a ilk periskop lens donanımlı iPhone’unu piyasaya sürmeye hazırlanmak için yeterli zamanı verecek. Ne yazık ki, periskop lensi hangi iPhone 15 modelinin kullanacağı hala belli değil. Ancak 91mobiles, iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max modeli veya her ikisi olabileceğini öne sürüyor.

Apple’ın son yıllardaki ana seri ile Pro seriyi ayırma politikasını göz önünde bulundurursak 91mobiles’ın bu tahminin doğru çıkma olasılığı çok yüksek. Kamera konusunda iPhone 13 Pro ile büyük sıçramaya yaşayan Apple, bakalım 2023’te bizi daha ne kadar şaşırtacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu