Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO A74 Bir Kez Daha Sızdırıldı! Heyecanımız Dinmiyor!

En son seferimizde afişi sızdırılan Oppo A74 hakkında tahmin edilen özellikleri ile bir haber yapmıştık. Cihaz bir kez daha sızdırıldı!

Bir süredir dönen dedikodulara kulak verirsek zaman OPPO A74 yüksek ihtimalle hem 4G hem de 5G olmak üzere iki farklı model ile karşımıza çıkabilir. Yakın bir zamanda ise 4G olması beklenen CPH2219 model numaralı cihaz hakkında bazı sızıntı bilgiler daha aldık. 5G versiyonunun işlemcisini ilk kez GeekBench listesinde gördüğümüz cihazın iki modelinin de teknik özelliklerine bakacağız.

OPPO A74 5G Teknik Özellikleri ve 4G İle Karşılaştırması

Sızdırılan bilgi doğrultusunda cihazın 5G versiyonunun Avustralya’da bir internet mağazasında ön siparişe açıldığını görüyoruz. Böylelikle cihazın hem görselleri hem de fiyatı elimize geçmiş oluyor! Böylelikle her iki modelin de aralarında bazı farklar olduğunu anlıyoruz. Haydi 5G versiyonunun özelliklerini inceleyelim!

  • 6,5 inç 2400×1080 90HZ LCD ekran.
  • Yan tarafta parmak izi okuyucu
  • 48MP arka ana, 8MP geniş açılı ve 2 adet 2MP kamera
  • 6GB RAM + 128GB Depolama
  • Snapdragon 480 yonga seti

Cihazın ön sipariş verilen web sitesindeki özellikleri bu şekildeydi.

Farklılıklara bakacak olursak cihazın 4G versiyonunda 6,43 inç AMOLED panel vardı ve tasarımsal anlamda bir hata meydana geldiğini düşünüyoruz. Zira cihazların çözünürlüğü bile birbiriyle aynı iken 5G versiyonunda daha büyük bir ekran kullanılması olanaksız olacaktır. Bunun yanında 4G versiyonunda parmak izi okuyucu ekran üzerindeydi.  Dahası da var! 5G model kamera olarak farklılık gösteriyor ve üzerinde 8MP geniş açı kamerası bulunduruyor. Her iki versiyon da depolama anlamında aynı özellikleri gösteriyor. İşler yonga setine geldiğinde ise cihazın 5G özelliği alabilmesine adına Snapdragon 480 kullanıldığını anlıyoruz. Hatırlamak gerekirse 4G olan versiyonunda Snapdragon 662 kullanılıyordu.

OPPO A74 Fiyatı

Cihazın belirtilmeyen özelliklerinin ise aynı kaldığını düşünüyoruz. Örneğin şarj özelliği belirtilmeyen 5G modelinin de yine 33W hızlı şarj ile geleceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte görsellerden görebiliyoruz ki her iki cihazda da 3.5mm ses çıkışı bulunuyor. Ses açma ve kapama tuşları solda iken güç tuşu ve parmak izi okuyucu görevini yerine getiren tuşun sağda olduğunu görüyoruz.

Fiyat

Cihazın JB HI-FI web sitesi üzerinden görüntülenen fiyatı 449 AUD yani bu da yaklaşık 380$ yapacaktır. Cihazın 13 Nisan günü tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu