Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriİnternetMobirollerTeknoloji

Wi-Fi 7 Hızı ile Ortalığı Karıştırmaya Gelecek

Bağlantı teknolojilerinde yeni bir dönem başlıyor. Wi-Fi 7 sunduğu hız ile yeni bir devrin startını verecek. İşte dudak uçuklatacak o hız!

Bağlantı teknolojileri günden güne gelişmeye devam ediyor. Wi-Fi 6 ile başlayan bu sıçramadan sonraki adım merak ediliyordu. Ancak birçok kişi Wi-Fi 6’ye geçememişken, Wi-Fi 7 ortaya çıktı. Selefine göre hız ve kapsama alanı konusunda büyük iyileştirmeler ile gelecek olan bu teknoloji görünüşe göre yaz aylarında bizlerle birlikte olacak. Gelin bu teknolojinin neler sunacağına yakından bir göz atalım.

Wi-Fi 7 nedir?

Wi-Fi 7 yeni bir gözden geçirilmiş standart IEEE 802.11be yayınlayacak olan IEEE 802.11’e karşılık geliyor. Bu, Wi-Fi 6/6E’nin halefidir. Wi-Fi 5 ila Wi-Fi 6 ile karşılaştırıldığında, yükseltme yalnızca sınırlı ağ hızı iyileştirmesi sağlar. Wi-Fi 6 – Wi-Fi 7, 40 Gbps’ye kadar veri aktarım hızlarıyla hıza yeniden odaklanıyor.

Bu kadar yüksek bir hıza ulaşmak için Wi-Fi 7 ayrıca çok sayıda yeni teknolojiyi de benimsiyor. Hızı artırmak için güncellenmiş 4096-QAM modülasyon teknolojisini kullanarak bant genişliğini (320 MHz’e kadar) daha da genişletir. Ayrıca Link ve Enhanced MU-MIMO gibi yeni teknolojileri yenilikçi bir şekilde kullanıyor. Wi-Fi 7’nin hızı, sinyali ve gecikmesine ek olarak da endişe konusu. Wi-Fi 7’de buna karşılık gelen teknik çözümler de var. Örneğin bu teknoloji sinyal paraziti sorununu çözebilir. Çok kanallı işlem (MLO) teknolojisi, cihazların farklı frekans bantlarına ve kanallarına yayılmasını sağlayarak gecikmeyi azaltıyor ve güvenilirliği artırıyor.

Wi-Fi 7’nin bir diğer önemli iyileştirmesi, daha fazla kullanıcının internete bağlanmasını sağlayabilmesi. Birkaç kullanıcı ağa bağlandığında Wi-Fi hızı önemli ölçüde düşer. Artık Wi-Fi7’deki tek bir kanal, bağlantıyı stressiz hale getiren 500’den fazla bireysel kullanıcıyı aynı anda bağlayabiliyor.

Wi-Fi 7
Wi-Fi 7’nin özellikleri

Teorik bant genişliği, kablolu ağın/arayüzün yerini alabilir ve sinyal ve gecikme daha da iyileştirildi. Ayrıca, yüksek hızlarını korurken artık daha fazla cihaz ağa bağlanabilir. Wi-Fi 7’nin ultra yüksek hızlı ve düşük gecikmeli özellikleri yalnızca telefonları ve yönlendiriciler için çalışmakla kalmaz, aynı zamanda XR gerçeklik teknolojisi gibi diğer alanlarda genişleme de sunuyor.

Bu teknolojilerin gecikme ve son derece yüksek gecikme için yüksek gereksinimleri var. Yüksek yenileme hızı, yüksek hızlı bir ağ gerektirir ve Wi-Fi 7 bu tür yüksek gereksinimleri karşılayabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu