Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Note Serisinin Tahtı Tehlikede! Huawei P50 Pro…

Samsung’un Note serisi benzersiz tasarımı ve hayatı kolaylaştıran kalemi S-Pen ile dünyada rakipsiz bir konumda. Ancak ne var ki, Huawei peşrev çekerek er meydanına girmeye hazırlanıyor.

 Cihaz, kasanın yanına doğru bükülen çerçevesiz bir ekran alacaktır. Ekranın sol üst köşesinde delikler mevcut olacak. İki bileşenli bir ön kamera tasarımı bekleniyor. Ancak fotoğrafta gördüğümüz kadarıyla Samsung S10 Pro ile gördüğümüz, çentik gizler gibi gizlenebilen kamera modeli olmayacak. Çünkü kameranın çevresi gri renkte görünüyor.  Huawei P50 Pro alışıldık  Huawei amiral gemisi telefonlar gibi sadece kamerasıyla değil, tasarımıyla da ön planda olacak.

Huawei P50 Pro
Huawei P50 Pro

Arkada yatay olarak düzenlenmiş dörtlü kamera dizilimi yer alıyor. Bir flaş ve belirli bir yardımcı sensör ile desteklenecek. Tüm bileşenler, köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen bir alanla kapatılacak. Henüz bu kısımda çıkıntı olup olmadığı bilinmiyor. Ancak üzerinde düğme bulunan kalem sayesinde kameranın uzaktan kontrol edilebilmesi bekleniyor.

Counterpoint Teknoloji Pazar Araştırması’na göre, Mayıs ayında Huawei, küresel pazarda akıllı telefon sevkiyatı açısından ilk sırada yer aldı: şirketin payı% 19,7 idi. Bu Çinli teknolojş devi Nisan ayında da sektöre liderlik etti. Böylece, Huawei 2020 yılının ikinci yarısından sonra da önde gelen üreticiler sıralamasında en üst sırada yer alabilir.

Şimdilik Samsung için büyük bir tehlike arz etmese bile 2021 Mart ayında piyasaya sunulması beklenen Huawei P50 Pro 18 ay süren bir araştırma ve geliştirme sürecinden sonra ortaya çıktı. Bu da Samsung’un yıllardır Note serisiyle sektörün tek kralı olan konumunda bir taht kavgası başlayacağını gösteriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu