Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSony

Sony Xperia tasarım gelişimine göz atın [video]

Sony Xperia tasarım gelişimine iki dakikada göz atmaya ne derseniz. Japon üretici 2012 yılında duyurduğu Xperia S modelinde bu yana Xperia telefonlarda yer verdiği ve son olarak Xperia XZ2 modellerle sonlanan tasarım hikayesini bir tanıtım videosunda bizlere gösterdi.

Sony geçtiğimiz gün sonra Mobil Dünya Kongresi’nde yeni amiral gemi telefonları Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni nesil telefonlarda Ambient Flow adlı yeni bir tasarım dili kullanılıyor. Yeni tasarım dilinde 18:9 ekranın getirmiş olduğu daha ince ekran çerçeveleri ve önceki tasarımlara göre arka bölümü kıvrımlı bir görünüm karşımıza çıktı.

Sony Xperia tasarım
Sony Xperia tasarım

Sony’nin 2012 yılından bu yana Xperia akıllı telefonlarda en çok OmniBalance tasarım dilini kullandı. Bu süre zarfında suya dayanıklılık ve stereo hoparlör, sivri köşe hatlarına sahip olan OmniBalance tasarımı destekleyen önemli detaylar oldu. Xperia X modellerle birlikte tasarımda sivri kenarlarda biraz yumuşatmaya gidildi ve metal güç düğmesinin altına parmak izi okuyucusu eklendi. Ve bugün geldiğimiz son noktada MWC 2018 etkinliğinde tanıtılan Xperia XZ2 modellerde Sony’nin tasarım dilinde yıllardır en büyük değişime imza attığını söyleyebiliriz. Alt bölümdeki videoda Sony’nin tasarım tarafındaki gelişimine göz atabilirsiniz.

Sony Xperia tasarım hikayesi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu