Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Google Pixel 7 Tanıtım Tarihini Bakın Nasıl Açıklıyor

Google Pixel 7 serisini görünüşe bakılırsa ekim ayında duyuracak. Yeni bir ilginç paylaşım yılın dokuzuncu ayını işaret ediyor.

Google ilk kez mayıs ayında gerçekleştirdiği Geliştiriciler Konferansı’nda Pixel 7 ve Pixel 7 Pro akıllı telefonları bize gösterdi. Geçen süre zarfında telefonların teknik özellikleri hakkında birçok sızıntı gerçekleşti. Google yaptığı son paylaşımla birlikte telefon serisinin tanıtım tarihine ışık tutuyor olabilir.

Google tarafından paylaşılan bir tweet’teki matematiksel ifadeler iddiaya göre Pixel 7’nin tanıtım tarihini işaret ediyor. Hem Google paylaşımda zaten takvimini kontrol edin uyarısında bulunuyor. Görüntü (sırayla) Pixel 3, Pixel 6, Pixel 3 ve ilk Pixel telefonu içeriyor. Yani Pixel markasını alıp sadece sayıya odaklanarak 3 x 6 – 3 ÷ ⅓ x 1 denklemini elde ederiz. Bu basit aritmetik problemini çözerek 9 cevabını elde ederiz. Ayrıca 9 sayısı, akıllı telefonun lansman ayını yani eylül ayını işaret ediyor. Oysa daha önceki birçok Pixel serisi telefon ekim ayında tanıtıldı. Google burada Android 13 güncelleme tarihinden söz ediyor da olabilir.

İkinci nesil Tensor işlemcisinden güç alacak Pixel 7 serisinde özellikle kamera birimi noktasında iyileştirmeler olacak. Pixel 6 serisine göre kamera hatları yuvarlatılıyor. Telefonların kamera özelliklerinden söz edecek olursak, Pixel 7’de Samsung’un 50 megapiksel çözünürlüğündeki GN1 sensörü yer alacak. Buna 12.3 megapiksel çözünürlüğünde Sony IMX381 sensörlü ultra geniş açılı kamera eşlik edecek. Pixel 7 Pro’da bu iki kameraya ek olarak bir de 48 megapiksel çözünürlüğünde Samsung GM1 sensörlü telefoto kamera yer alacak. Her iki telefonun da ön kamerası 10.8 megaiksel çözünürlüğünde görünüyor.

Telefonların ekranları serinin önceki modellerinde olduğu gibi 6.4 inç ve 6.71 inç büyüklüğünde olacak. 30 watt hızlı şarj desteği, ekran altı parmak izi tarayıcısı ve Android 13, Pixel 7 serisinin öne çıkan diğer özellikleri olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu