DonanımGüncel Teknoloji Haberleri

AB Çip Üretimi Gücü Korumak İçin Para Saçıyor!

Avrupa Birliği ( AB) Konseyi bugün yarı iletken çip üretimi güçlendirmek için 43 milyar Euro’luk bir planı onayladı.

Konsey bugün Avrupa’nın yarı iletken ekosistemini güçlendirmek için ‘ Yonga Yasası‘ olarak bilinen bir yönetmeliği onayladı. Konseyin basın açıklamasına göre bu hareket AB ‘nin küresel çip üretimi pazar payını 2030 yılın kadar yüzde 10’dan en az yüzde 20’ye çıkartmayı amaçlıyor.

Yonga Yasası ile Avrupa sanayi üssünün geliştirilmesi için koşullar yaratmayı, yatırım çekmeyi ve araştırma ile yeniliğe teşvik etmeyi amaçlıyor.

İspanya Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Héctor Gómez Hernández yaptığı açıklamada, “Uzun vadede bu, sektörümüzün rönesansına ve dışa bağımlılığımızın azalmasına da katkıda bulunacaktır” dedi.

Geçtiğimiz yılın başlarında konsey tarafından çip geliştirme ve üretilmesinde lider olmayı amaçlayan bir plan yayınlanmıştı ve o plan bugün onaylandı. Bu plan ile birlikte Intel gibi şirketler şimdiden kıtada yeni üretim tesisleri kurarak yatırımlara başladılar.

Amerika Birleşik Devletleri 2022’de kabul edilen Çip ve Bilim Yasası ile yarı iletken üretiminde Çin ile rekabet etmek için 52 milyar dolar ayırmıştı. Biden yönetimi şirketlere fabrika açmaları için 39 milyar dolar teşvik sunmuştu.

Çip Yasası bugün Avrupa Birliği Konseyi tarafından onaylandı. Bundan sonra, Avrupa Parlamentosu başkanı ve Konsey başkanı tarafından imzalanacak ve ardından yürürlüğe girmeden önce Avrupa Birliği Ofis Dergisi’nde yayımlanacak. Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu