Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mix 5 Gündemi Değiştirdi! İşte Özellikleri

Xiaomi Mix 5 kısa bir aranın ardından yeniden sahneye çıktı. 2022’ye damga vuracak telefonun başlıca özellikleri şimdiden biliniyor.

Xiaomi cephesinde Xiaomi 12 serisi tanıtılsa da 2022’ye damga vuracak telefonları hala göremedik. Sözünü ettiğimiz telefonlar Xiaomi 12 Ultra ve Xiaomi Mix 5. Yakın zamanlı bir rapora göre Mix 5 ve Mix 5 Pro şeklinde iki model olacak. Daha gelişmiş bir ekran altı kamera teknolojisi göreceğimiz Mix 5 serisinde son gelişmelere birlikte göz atalım.

Twitter’da güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre Mix 5 modelinde Full HD+ çözünürlüğünde ekran kullanımı sürecek. Çinli Huaxing firması tarafından geliştirilecek olan bu ekran 120Hz tarama hızında çalışacak. Ekran altı kamera bir kez daha bu telefonun olmazsa olmazı olacak. Xiaomi Mix 4 ile kıyaslandığında hem görüntüleme hem de çözünürlük tarafında ciddi bir kamera yükseltmesi hedefleniyor. Kaynağa göre Mix 5’te 50 megapiksel çözünürlüğünde ekran altı kamera kullanılacak.

Kamera demişken telefonun arka kamera paketine de değinelim. Xiaomi Mix 5’te üç arka kamera göreceğiz. Ana kamerada 50 megapiksel çözünürlüğünde Sony IMX800 görüntüsü sensörü yer alacak. Buna 48 megapiksel ultra geniş açılı ve 48 megapiksel telefoto kamera eşik edecek.

Öte yandan Xiaomi Mix 5’te 120 watt hızlı şarj destekli 4.600 mAh büyüklüğünde bir tercih edilecek. Kutudan Android 12 tabanlı MIUI 13 ile çıkacak Mix 5’in saydığımız tüm bu özellikleri henüz doğrulanmış değil. Fakat bulunduğu segment göz önüne alındığında teknik detayların bunlarla paralel olacağını söyleyebiliriz. Telefon hakkında yeni gelişmeler yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu