GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Buds AirPods Pro’ya Özendi

Samsung Galaxy Buds 2 için yayınladığı güncelleme ile AirPods Pro’ya özendi. 360 derece ses özelliği bu kulaklığı da geldi. İşte detaylar.

Telefonlarına güncelleme desteğini kısa sürede kesen Samsung, Galaxy Buds 2 tamamen kablosuz kulaklıklar için ilginç bir yazılım güncellemesi yayınlamaya başladı. Bu güncelleme ile AirPods Pro ve Max modellerinde yer alan uzamsal ses benzeri bir özellik Samsung’un kulaklıklarına ekleniyor.

Samsung, geçen yıl Apple’ın AirPods Pro’suna rakip olarak Galaxy Buds Pro’yu piyasaya sürmüştü. Kulaklıklar, AirPods 3 ve diğer Apple kulaklıklardaki Uzamsal Sese benzer şekilde, kafa hareketlerine göre sesin yönünü değiştiren bir 360 derece ses özelliğine sahipti. Şimdi bu özellik Galaxy Buds 2’de yer alacak.

Yeni donanım yazılımı R177XXU0AVC8, 360 derece ses teknolojisi desteğinin yanı sıra sesli aramalar sırasında iyileştirilmiş ses kalitesi, Bluetooth bağlantısının kalitesi ve kararlılığını getiriyor. Bu özellik madem güncelleme ile sunulabiliyor diğer kulaklıklara neden gelmiyor diye insan sormadan edemiyor doğrusu.

Yine de Samsung’un Galaxy telefon alana hediye ederek müşteri çekmeye çalıştığı bu kulaklıklarına güncelleme ile 360 derece ses özelliğinin gelmesi oldukça sevindirici. Bu özelliğin Apple’ın uzamsal sesi gibi çalışmayacağını düşünüyoruz. Çünkü Apple bunun için iTunes ve Apple Music’teki içeriklerini güncelledi. Ayrıca bugün Türkiye fiyatları zamlanan Netflix de iPhone’da uzamsal sesi destekliyor. Samsung’un 360 derecelik ses özelliğine kimin destek vereceği bilinmiyor.

Galaxy Buds

360 derece ses olayı aslında çok yoğun bir çalışma gerektiriyor. Samsung umarız Apple gibi bu konuda titiz davranmıştır. Aksi takdirde ortaya çok kötü bir ses çıkabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu