AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Apple karşıtı Fortnite etkinliği duyuruldu!

Epic, direkt olarak Apple’ı hedef alan Fortnite etkinliği için geri sayımı başlattı. Epic, Apple’a çok bilenmiş gibi görünüyor…

Apple ile Epic arasında geçtiğimiz hafta büyük bir gerginlik yaşanmıştı. Bu gerginliğe daha sonra Google da ortak olmuştu. Epic, daha önceden kabul ettiği App Store ve Play Store kurallarını ansızın ve planlı bir şekilde ihlal etmişti. Bunun bir sonucunun olacağını bilen Epic, tahmin ettiği gibi App Store ve Play Store’dan şutlanmıştı. Bu olayı lehine çevirmek için kendini mağdur gösteren Epic, bugün Apple karşıtı Fortnite etkinliği ile karşımıza çıktı.

Direkt olarak Apple’ı hedef alan Epic, ödül olarak oyunculara çürük elma vereceğini de belirtiyor. Apple gibi bir devi bile bile karşısına alan hisselerinin yüzde 40‘ı Çinli Tencent‘te olan Epic, etkinlik için; “2. Bölüm: 4. Sezon’un çıkmasıyla birlikte arkada kalan iOS oyuncularındansanız, parti PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac, GeForce Now ve hem Epic Games uygulaması epicgames.com hem de Samsung Galaxy Store üzerinden devam ediyor. #FreeFortnite etiketi ile sosyal medyada @AppStore’a karşı mücadeleye katıl.” açıklamasında bulunuyor.

Fortnite etkinliği

Bu kavga aslında Epic’in yüzde 40’ına sahip olan Tencent’in kışkırtmasından kaynaklanıyor. Amerika’daki WeChat ve TikTok gerginliğine cevap vermek isteyen Epic, haksız olduğu halde kendini mağdur göstererek üste çıkmayı planlıyor. Hem Apple hem de Google’ın geri atım atmayacağı bu gerginlikte kaybeden Epic olacak gibi görünüyor.

Önceden şartları ve kuralları belirlenmiş bir mağazaya uygulama geliştirdiğinizde bu kurallara uymanız gerekiyor. Kural ihlali yapıp sonra vay efendim biz haklıyız demek ile işler yürümez. Bu olayda Epic’i haklı bulanlar haksızlığı savunanlardır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu