Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 için TSMC Fabrika Kurmaya Hazırlanıyor

Apple’ın yonga seti üreticisi TSMC, artan taleplere karşılıksız kalamadı. iPhone 14 için TSMC’nin yeni bir fabrika kuracağı söyleniyor.

Apple bildiğiniz gibi bu yılın Eylül ayında karşımıza iPhone 14 ailesi ile çıkacak. Ana ve Max modellerde iPhone 13’ün işlemcisi olan Apple A15’i kullanacak olan firma, Pro ve Pro Max’te ise Apple A16 yongasını kullanacak. Apple’ın ana yonga seti üreticisi olan TSMC artan talepler karşısında sessiz kalamadı. Bugün gelen bilgilere göre; TSMC, Singapur kıyılarında üretim tesisleri kurma olasılığını araştırıyor.

Ortaya çıkan Wall Street Journal raporu, TSMC’nin Apple çipleri üretmekten sorumlu tek fabrika olacağını belirtiyor. Bildiğiniz gibi Apple A15 Bionic’ten tutun da Apple M1 Ultra yonga setleri TSMC’nin Tayvan tesislerinde üretildi. Pandeminin başlangıcından bu yana, şirketlerin çip talebini yanlış tahmin etmesi nedeniyle bir çip kıtlığı yaşandı. Bu yüzden şimdi TSMC işi şansa bırakmak istemiyor.

Yine WSJ raporu, dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisinin Singapur’da milyar dolarlık yeni bir tesis inşa etmeyi planladığını söylüyor. Konuya aşina olan kişilere atıfta bulunulan raporda, ada ülkesi hükümetinin santralin inşası için parasal destek sağlayabileceği de belirtildi.

iPhone 14 Pro fiyatı
iPhone 14’ün İşlemcisi TSMC’ye Emanet

Singapur tesisindeki yeni üretim hatları, yeni 7nm üretim sürecinde ve hatta 28nm kadar eski yongalar üretecek. Bu, gelişmiş beş nanometre sürecini kullandığı için inşa edildikleri takdirde Apple silikonunun yeni tesislerde üretilmeyeceğini ima ediyor. Bununla birlikte, ana Tayvan tesisindeki azaltılmış iş yükü, TSMC’nin Apple silikon üretimine ek kaynaklar tahsis etmesine izin verecek.

Bu faaliyetler birlikte, Apple dahil olmak üzere tüketici teknoloji şirketleri üzerindeki çip krizi ve küresel tedarik zinciri kısıtlamalarının yükünü hafifletmeye yardımcı olacak. Çip krizini aşmak için firmaların yeni fabrikalar inşa etmesi ve mevcuttaki fabrikalarını premium segment ürünler için boşatması oldukça mantıklı görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu