AndroidGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Pad 5 Snapdragon 870 İle Geliyor!

Önce sızıntılar ile ortaya çıkan ve geçtiğimiz hafta resmi olarak onaylanan Xiaomi Mi Pad 5, Snapdragon 870 işlemci ile karşımıza çıkacak.

Mi 11 Ultra ile en iyi Android akıllı telefon unvanına erişen Xiaomi yepyeni gelişmeler ile radarımıza yakalanmaya devam ediyor. Yakın da üç farklı amiral gemisi niteliğinde tablet modelini karşımıza çıkaracak olan şirket adeta gün sayıyor. Geçtiğimiz hafta resmi olarak onaylanan Xiaomi Mi Pad 5 çıkış tarihi henüz belli olmazken merakla bekleniyor. Bugün de beklenen tablet modelinin bazı öne çıkan özellikleri belli oldu. Apple iPad Pro’ya rakip olacak kalitede karşımıza çıkacak olan yeni tablet modeli Snapdragon 870 yonga setinden güç alacak.

Bildiğiniz üzere Apple’ın tablet konusundaki başarısı herkesin dilinde. iPad Pro sayesin de uzun yıllardır küresel pazarda en çok satan tablet üreticisi olan Apple yakın da bu unvanı elinden kaybedebilir. Çinli teknoloji devi hem tablet modelleri hem de akıllı telefonları ile bu konuda oldukça kararlı gelişmelere imza atıyor. Şirket üç farklı tablet modelini karşımıza çıkaracak.

Xiaomi Mi Pad 5
Xiaomi Mi Pad 5

Xiaomi Mi Pad 5 Özellikleri

2018’de karşımıza çıkan Mi Pad 4’ün devamı niteliğinde karşımıza çıkacak olan cihaz, aradaki üç yıl bekleyişin değeceğini vadediyor. Üç yıldır yeni Mi Pad üretmeyen şirket, 2021’de aradaki açığı kapatarak yeni bir ürün karşımıza çıkaracak. Snapdragon 865 işlemciden güç alacak olan Mi Pad 5, 2K çözünürlüğe ve 144Hz ultra yenileme oranını destekleyen LCD bir ekrana ev sahipliği yapacak. Dört simetrik hoparlör ile karşımıza çıkacak olan tablet, 10.000mAh kapasiteli bir pile sahip olacak. 20MP ana 13 MP geniş açılı makro kamera ile Mi 11 serisine benzemesi beklenen tablet modeli ekran da kalem kullanımına da fırsat verecek. 6GB ve 8GB olmak üzere iki farklı varyanta sahip olması beklenen tablet kullanıcılarına 128GB depolama sunacak. Son olarak cihazın 50W süper hızlı şarj desteğine sahip olacağı ifade ediliyor. Tahminlere göre cihazın fiyat etiketi 2.000 yuan yani 2.580 TL olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu