AppleGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji Haberleri

Vision Pro Önemli Uygulamaları Desteklemeyecek!

Apple'ın bir devrim olarak tanıttığı Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü, YouTube başta olmak üzere önemli uygulamalarla kullanılamayacak.

Bloomberg’in bir raporuna göre Apple‘ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, bir çok önemli uygulama desteği ile gelmeyebilir. Vision Pro için desteklenmeyen uygulama sayısı günden güne artıyor. Bunlar öyle basit uygulamalar değil. Milyonların, hatta milyarların kullandığı uygulamalar. Tıpkı Netflix fibi Youtube uygulaması da Vision Pro karma gerçeklik gözlüğünde kullanılmayabilir.  YouTube sözcüsü Jessica Gibby’nin yaptığı bir açıklamada “YouTube kullanıcıları YouTube’u karma gerçeklik gözlüğündeki Safari’de kullanabilecek.” dedi.

YouTube Uygulaması Vision Pro Karma Gerçeklik Gözlüğünde Çalışmayacak

Vision Pro’ya özel uygulaması olmayan uygulama sadece YouTube ve Netflix değil. Spofity’ın da Vision Pro için yeni bir uygulama oluşturmayacağı öğrenildi. Üstüne üstelik MacStories’in başka bir raporu ise App Store’daki en popüler 46 uygulamadan hiçbirinin lansman sırasında yerel bir VisionOS uygulamasının bulunmadığını söyledi. Bu durum değişebilir ve bazı uygulamalar iPhone ve iPad’deki mevcut uygulamalar aracılığıyla Vision Pro’da hizmet verebilir.

3500 dolarlık fiyat etiketine sahip böylesine devrimsel bir teknolojik ürüne özel uygulama çıkarılmaması çok ilginç. Vision Pro satışa çıkmaya yakın popüler uygulamaların VisionOS’a özel olarak optimize edilmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu