Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeHuaweiMobirollerOPPOTecno MobileTeknolojiVodafone

OPPO ve Vodafone ortaklık için bir araya geldiler! Bakıyoruz da keyifler yerinde

Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da ortaklık için beraber çalışacaklarını duyuran OPPO ve Vodafone bugün bir araya geldiler! İşte o buluşmadan detaylar…

ABD yaptırımları dolayısı ile Google uygulamalarından mahrum olan Huawei, Avrupa pazarındaki üstünlüğünü diğer Çinli şirketlere kaptırmak üzere. Eğer Huawei, Google uygulamalarından dolayı sorun yaşamaya devam ederse, Avrupa pazarını Xiaomi ve OPPO gibi diğer rakip şirketlere bırakabilir. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda OPPO ve Vodafone‘nin Avrupa pazarında ortaklık yapacağına dair söylentiler vardı. Bu hafta bu söylentiler gerçek oldu ve OPPO ile Vodafone, Avrupa pazarı için bugün yeni bir ortaklık kurdular.

Buna göre OPPO ürünleri, Mayıs ayından itibaren,  İngiltere, Almanya, Hollanda, İspanya, İtalya, Portekiz, Romanya ve  Türkiye gibi ülkelere giriş yapacak. Bununla birlikte Avrupa pazarında, gerek düşük bütçeli 5G telefonlar, gerekse amiral gemisi cihazların hepsi de yer alacak.

OPPO-Vodafone

Avrupa’nın en büyük operatörü olan Vodafone, ağırlıklı olarak Avrupa ve Afrika pazarlarını kapsamaktadır. Genelleme yapacak olursak, Vodafone’un Avrupa ve Afrika’da ortalama 300 milyon abonesi bulunmaktadır. Çoğu yabancı ülkeler, akıllı telefon satışlarını genellikle operatör kanalları üzerinden gerçekleştirdiği için, OPPO da ortalama 300 milyon müşteri ile karşı karşıya kalmış olacak. Açıkçası bu rakamlar Çinli şirketin yüzünü de bir hayli güldürecek gibi.

Bildiğiniz üzere daha önceden Huawei ile ortaklık kuran Vodafone, ABD yaptırımları dolayısı ile bu Çinli şirketten ayrılmak zorunda kaldı. Ancak bu hafta yeni ortağına kavuşan Vodafone, 5G cihazlarda dahil olmak üzere artık  birçok telefonu OPPO ile birlikte satacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu