Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNokiaTeknoloji

Nokia Nasıl Battı? Vizyonsuzluk mu Yoksa Başka Bir İş mi Var? (Video)

Nokia nasıl battı? Gelin bu soruya birlikte cevap bulalım. Bu bir batış hikayesi değil bu bol bipli bir buharlaştırılma operasyonun hikayesi.

Nokia markasını yaşı 35 ve üzeri olan kişiler oldukça duygusal bir şekilde hatırlayacaktır. Zira bizlerin de içinde olduğu bu kuşağın ilk telefonları büyük ihtimalle Nokia marka bir telefondur. Nokia bugün Android ekosisteminde telefon üreten bir şirket konumunda ama ülkemiz pazarının da içinde bulunduğu birçok pazarda Nokia markasına artık ulaşamıyoruz. Peki herkesin birbirine sorduğu Nokia Nasıl Battı? Sorusuna cevap bulmaya ne dersiniz?

Bu sorunun cevabı sizin için nedir bilemiyoruz ama biz durumu geçmişten günümüze kadar aktardık. Nokia’nın batırılışı kötü yönetici kararları mıydı? Yoksa bu durumun arkasında başka bir sebep mi vardı? Bu soruları da sizlerin yorumlarına bırakıyoruz. Nokia’nın battıktan sonra tekrar satışa sunulma süreci ise tam bir karmaşa.

Düşünebiliyor musunuz? Nokia gibi bir marka 2013 yılında sadece 7,3 milyar dolara Microsoft’a satılmak zorunda kaldı. Normalde 7,3 milyar dolara Nokia’nın giriş kapısını bile satın alamazdınız ama şirket önce itibarsızlaştırıldı ve daha sonra da satıldı. Daha ilginci ise Nokia aradan 3 yıl geçtikten sonra Foxconn’a sadece 350 milyon dolara satıldı. Bu şaka gibi süreci de sizler için bir araya getirdik. Yaptığımız yorumlara katılacak mısınız katılmayacak mısınız bunu bilemiyoruz ama yorumlarınızı video altına bekliyoruz.

Daha önce LG Electronics Bu Hale Nasıl Geldi? Diye sormuştuk. Bugün de sıra Nokia’da..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu