Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Özellikleri Resmî Olarak Szıdı!

Apple’ın 2 gün sonra tanıtacağı iPhone 14 serisinin tüm özellikleri ortaya çıktı. İşte yeni canavarların özellikleri.

Apple bundan 2 gün sonra yani 7 Eylül tarihinde iPhone 14 etkinliğini düzenleyecek. Bu yıl dört farklı model tanıtacak olan Apple, son dakika sızıntılara engel olamadı. Yeni canavarların bugün tüm özellikleri ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre tepe model iPhone 14 Pro Max, 238 gram ağırlığa sahip olacak. Selefinden daha hafif olacak olan bu telefon paslanmaz çelik bir kasaya sahip olacak. Bu zamana kadar çıkan söylentiler ana ile Pro modeller arasındaki donanım farkının çok olacağı yönündeydi. Bu söylentiler doğru çıkacak gibi görünüyor.

iPhone 14 ve 14 Plus modelinde Apple A15 yonga seti yer alacak. Ayrıca bu iki modele 12 Megapiksel ana kamera kullanılmaya devam edilecek. Pro ve Pro Max modellerinde ise Apple A16 yonga setini göreceğiz. Kamera tarafında ise 48 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamerayı göreceğiz.

Tüm modellerde 6 GB RAM kullanılacak. Ama Tepe modellerde bu RAM teknolojisi LPDDR5 olacak. 1 TB’a kadar depolama desteği sunacak olan yeni modeller fiyatları ile de dikkat çekecek. Bu yıl Apple tam 100 dolar zam yapacak. Bu 100 dolarlık zammın Türkiye’ye etkisi çok daha fazla olacak.

iPhone 14

iPhone 13’ün tasarımını kullanmaya devam edecek olan Apple, sadece Pro serisine çentik tarafında yenilik sunacak. Noktalı virgül çentik tasarı ile gelecek olan Pro modelleri, yazılımsak olarak çentiği bir bütün şekilde de gösterebilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu