Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiSamsung

Samsung Huawei’in pazar payından çaldı! Google’sız nereye kadar?

Samsung Huawei akıllı telefon satış adetleri göz önüne alındığında şu an mobil dünyasında ilk ikide yer alan üreticiler konumunda. Apple’ın yeni iPhone’ları duyurması ve Huawei’in Çin dışında Google’sız kalması ilk üç sırada dengeleri değiştirebilir.

Samsung Huawei ve Apple sıralaması değişebilir

Cape Investment & Securities analisti Park Sung, Amerika’nın Huawei’ye uyguladığı mevcut yaptırımlar nedeniyle şirketin üçüncü çeyrekte satışlarda önemli bir düşüş yaşayacağını belirtiyor. Huawei’in kaybettiği satışlarda ise en büyük pay Samsung’un hanesine yazılacak.

Huawei Samsung

Analiste göre Huawei Mate 30 serisi bu hafta itibariyle Çin dışına çıktı. Bazı Avrupa ülkelerinde de satışa sunulan telefonların Google Mobil servislerinden yoksun olması nedeniyle mevcut Huawei kullanıcılarının bir bölümü yeni telefon tercihlerinde genellikle Samsung’u tercih ediyor.

Kullanıcıların büyük ölçüde Samsung’u tercih etmesi doğal karşılanabilir, zira sözünü ettiğimiz kullanıcı kitlesi bir zamanlar Samsung’dan Huawei’ye geçiş yapmıştı.

 Muhtemelen önümüzdeki günlerde araştırma kuruluşları 2019 üçüncü çeyrek dönemine ait akıllı telefon satışlarını bildirmeye başlayacak. Burada Huawei satışlarının ne derece düştüğü ya da artış gösterdiğini göreceğiz.

Tabii bir de madalyonun diğer tarafını görmek lazım. Huawei’in Avrupa satışlarında düşüş beklense de Çin satışlarında ciddi bir artış söz konusu. Bunu yakın zamanda Mate 30 serisine gösterilen yoğun ilgide bir kez daha gördük.

Açıklanan raporda ayrıca Samsung’un Huawei’in önemli bellek tedarikçilerinden biri olduğu belirtiliyor. Huawei akıllı telefon satışlarında yaşanan düşüş Samsung’un pazar payını artırsa da, diğer taraftan Samsung’un yonga seti satışlarını geriletebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu