Akıllı TelefonDonanımGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerSamsung

Samsung RAM Konusunda Rekor Kırdı!

Güney Koreli Samsung RAM konusunda rekor kırmayı başardı. Firma bu zamana kadar toplamda 1 trilyon GB RAM ürettiğini açıkladı.

Teknoloji devi Samsung Tech Day 2022’de Samsung’un 40 yıldan fazla bir sürede toplam 1 trilyon GB bellek ürettiğini ve bu hacmin yaklaşık yarısının son üç yılda üretildiğini söyledi. Samsung RAM konusunda rakiplerine göz dağı vermeye devam ediyor.

Samsung, sırasıyla 30 ve 20 yıldır DRAM ve NAND’da lider olduğunu iddia etti. Samsung şu anda beşinci nesil 10nm sınıfı (1b) DRAM’in yanı sıra sekizinci ve dokuzuncu nesil dikey NAND belleği (V-NAND) geliştiriyor. Firma önümüzdeki on yılda bellek teknolojilerinin en güçlü kombinasyonunu sağlamaya devam etmeyi vaat ediyor. Samsung’un başkanı Jung Bae Lee’ye göre bellek bant genişliği, kapasite ve enerji verimliliğindeki gelişmeler yeni nesil platformları doğurdu. Bu da yeni yarı iletken yeniliklerini teşvik etti. Bunu yaparken, Samsung daha yüksek dijital evrim seviyelerini hedefleyecek.

Samsung RAM

Samsung, ortaklıkları genişleterek müşteri odaklı bir geliştirme felsefesine bağlı kalma ana hedefinin altını çizdi. Samsung, müşterilerin ve iş ortaklarının Samsung’un bellek ve yazılım çözümlerini çeşitli sunucu ortamlarında test edip onaylayabilecekleri Samsung Bellek Araştırma Merkezi’ni (SMRC) açacak.

Bu yılın dördüncü çeyreğinde Güney Kore’deki ilk SMRC’nin açılışıyla başlayan Samsung, ABD’de ve dünyada daha fazla merkez açmak için Red Hat ve Google Cloud gibi ekosistem ortaklarıyla çalışmaya devam etmeyi planlıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu