DonanımGüncel Teknoloji HaberleriSosyal MedyaTeknoloji

Rubik Küp Teknolojiye Ayak Uyduruyor!

Efsaneleşmiş zeka oyunu Rubik Küp çağın gerekliliklerine ayak uyduruyor. Yıllardır yarışmaları düzenlenen ve hepimizin en azından bir kez çözmeye çalıştığı bu özel oyuncak dijital çağda online platforma giriyor. Macar mucit Erno Rubik tarafından geliştirilen bu oyuncağın bir çok farklı kombinasyona sahip versiyonunu bulmak mümkün.

Online Rubik Küp yarışları başlıyor

Sahip olduğu bluetooth bağlantısı ve zaman sensörleri sayesinde küpü çözme zamanınızı ölçen dijital küp bu verilerinizi online platforma aktarmanızı sağlıyor. Kickstarter’da ortaya çıkan GoCube 3 satır ve 3 sütündan oluşuyor. Tabi bu oyuncağın bir de üst seviyedeki oyuncular için versiyonu mevcut. 7 satır ve 7 sütundan oluşan bu GoCube’un da geliştirme süreci devam ediyor. Standart versiyonu 59$ olan oyuncağın üst düzey versiyonu 79$ satış fiyatı ile karşımıza çıkıyor.

Değişken yapısı ile birlikte bu GoCube’un oyun sonunda farklı sürprizler hazırlaması da mümkün görünüyor. Yarışı kaybedenin elindeki Rubik Küpün bir patlama efekti ile dağılması en güçlü olasılık. Bildiğiniz üzere bu küplerin yapımı esnasında sürekli olarak pozisyonunun değişmesi gerekebiliyor. GoCube de 79 dereceye kadar değişken açılarda tutulduğunda ölçümlemeyi sıfır hata ile yapabiliyor. Oldukça eğlenceli bir uygulaması bulunan GoCube’u çözerken bu uygulama üzerinden antrenmanlar yapabilirsiniz.

Destek toplama süreci devam eden GoCube’un gelecek yıl mart ayında satışa sunulması bekleniyor. Bir hayli meraklısı olan oyuncağın bu sebeple bağış toplama sürecinin de verimli geçtiği belirtiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu