AppleGenel

Apple’dan Fakirlere Son Darbe: Artık Satın Alamayacaksınız

Apple Müzik ve Spotify gibi platformlar günümüzde yasal bir şekilde müzik dinlemenin en kolay yolu. Tüm dünyada kullanılan bu uygulamalar arasındaki rekabet ise oldukça yüksek. Özellikle de Apple ve Spotify, çeşitli kampanyalar, yerel fiyatlandırmalar, uygun öğrenci-aile paketleri ve ilginç özelliklerle pazar payını artırmaya çalışıyor. Yine de artan maliyetler, şirketleri zam yapmaya zorluyor. Örneğin kısa süre önce Spotify’ın paketlerine zam yaptığını size bildirmiştik. Şimdi ise Apple, benzer bir taktik izliyor, ancak zam yapmak yerine en uygun paketini satıştan kaldırıyor.

Apple, En Uygun Fiyatlı Ürününü Satıştan Kaldırıyor

Apple Müzik, en uygun fiyatlı paketini satıştan kaldırıyor. 2021 yılında kullanıma sunulan Voice paketi, Bireysel, Aile ve Üniversite öğrencisi paketine uygun fiyatlı alternatif olarak karşımıza çıkmıştı. Türkiye’de ise 2022’nin Aralık ayında kullanıma sunuldu.

Apple Music

Eğer Bireysel ya da Öğrenci paketinden farkı neydi diye soracak olursanız, Voice Paketi, Siri ile entegre çalışıyordu. Bu plan, yalnızca sesli komutlarla müzik çalmayı, çalma listelerini oluşturmayı sağlıyordu. Kullanıcıların “Hey Siri, (Güneş Dua) çal” ya da “Hey Siri, (Volkan Manav’ın en sevdiği şarkıları) çal” gibi sesli komutlar vermesi gerekiyordu. Kullanımı ilginç olan bu planın ülkemizdeki fiyatı ise 9,99 TL idi.

Ancak görünüşe göre Apple, artan maliyetlerle daha fazla mücadele etmek ya da zam yapmak istemedi. Bu nedenle Apple Müzik Vocie paketini kaldıracaklarını açıkladı. Şirketin açıklamasına göre Voice abonelerinin paketleri mevcut ayı doldurduktan sonra yenilenmeyecek ve kullanmaya devam etmeleri için farklı bir paket seçmeleri gerekecek. Peki diğer Apple Müzik paketlerinin fiyatları neler?

Apple Müzik fiyatları

Plan Fiyat
Bireysel 19,99 TL
Aile 29,99 TL
Üniversite öğrencisi 9,99 TL
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu