Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Leica Aşkı Evlilikle Sonuçlanabilir

Xiaomi CEO’su Lei Jun, sosyal medya hesabından yayınladığı son paylaşımda Leica üretimi üç kamerayı övüyor. Akıllarda şu soru: Xiaomi, Leica’yı satın mı alıyor?

Fotoğraf makinesi üreticisi Leica, 2016 yılında mobil pazara Huawei ile birlikte giriş yaptı. İkilinin birlikteliği geçen yıl mart ayı itibariyle sona erdi. Bu süreçte Huawei’in özellikle amiral gemisi modellerinin tamamında Leica destekli kameralara yer verildi. Huawei şimdi mobil pazarda kendi kamera yazılımı ile yola devam ederken, Leica’nın yeni iş ortağı ise Xiaomi oldu. Xiaomi 12S Ultra hatırlayacak olursanız Leica destekli ilk Xiaomi olarak geçen yıl çıkış yaptı.

Xiaomi ve Leica’nın mobil pazardaki ortaklığının daha ileri gideceğini ima eden bir gelişme yaşandı. Xiaomi’nin tepe ismi Lei Jun durup dururken, Leica’nın üç fotoğraf makinesine övgüler dizdiği bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşımdan ziyade arkasındaki mesaj Xiaomi’nin Leica’yı satın alacağı iddialarını beraberinde getirdi. Bakalım Volkan Manav’ın dediği gibi Leica çok yakında Xiaomi tarafından satın alınır mı? Bu satın alım gerçekleştiği takdirde Xiaomi, Leica’ya ait çok sayıda görüntü patentinin de kullanım hakkına sahip olacak.

Fotoğrafçılık dünyasıyla yakından ilgiliyseniz Leica kameraların namını mutlaka duymuş olmalısınız. Fotoğrafçılığın Oscar’ı olan Pulitzer ödüllü birçok fotoğraf Leica kameralarla çekildi. Ayrıca 1972’de Amerikan uçaklarının attığı napalmden yanmış Vietnamlı kız çocuğunu etkileyici bir biçimde görüntüleyen AP muhabiri Nick Ut da Leica marka bir fotoğraf makinesi kullanıyordu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu