Akıllı TelefonAndroidGeneliOSTeknoloji

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile İlgili Yeni Bilgiler Geldi

Apple’ın önümüzdeki Çarşamba günü tanıtacağı yeni nesil iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı.

Samsung‘un Galaxy Note 7‘yi satıştan çekmesi ve ürünlerini geri toplaması bir anda iPhone 7‘yi ve LG V20‘yi dünyanın en popüler telefonları haline getirdi. Bundan sonra Samsung nasıl bir stratej benimser bunu kestiremiyoruz ama birçok kişinin şimdiden yeni nesil iPhone’u beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus akıllı telefon pazarının şimdilik yıldızı haline geldi bile…

iPhone 7

Birçok kişi yeni nesil iPhone‘nun 3 farklı şekilde karşımıza çıkacağını söylemişti ve uzun zamandır söylenen ve şehir efsanesi haline gelen iPhone Pro modelinin bu yıl pazara sunulacağı belirtiliyordu. Apple‘a en yakın kaynaklardan biri olan Ming-Chi Kuo böyle bir şey olmayacağını belirterek Apple’ın yoluna 2 dönemdir olduğu gibi iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile devam edeceğini söyledi.

A10

 iPhone 7 ve iPhone 7 Plus‘ta Apple yeni nesil A10 yonga setine geçiş yapıyor. Bazıları bu işlemcinin 14 bazıları da 10 nanometre üretim sürecinde olduğunu söylese de 14 nanometre olduğuna iddiaya girebiliriz. 2,4 GHz gibi şimdiye kadar hiç çıkılmayan (Apple için) bir hızdan bahsedilse de biz Apple‘ın bu çekirdek hızlarıyla karşımıza çıkmayacağını düşünüyoruz.

Bir diğer merak edilense RAM tarafı. iPhone 7, 2 GB, iPhone 7 Plus ise 3 GB RAM gücüne sahip olacak. DDR kaç olacak bu da şu anda belli değil ama DDR3 RAM’ler ile şirket yoluna devam edebilir.

iPhone 7

Kamera tarafındaysa büyük bir değişim yaşanacak. Apple iPhone 7‘de daha büyük sensör boyutuyla karşımıza çıkarken iPhone 7 Plus‘ın arkada bulunan çift lensi tam bir muamma. LG G5‘teki gibi mi yoksa Huawei P9‘daki gibi mi çalışacak bunu çok ama çok merak ediyoruz… Apple‘ın pil tarafında iPhone 7‘de 2000 mAh‘ın üstüne çıkarken iPhone 7 Plus‘ın da 3500 mAh pil gücü sunması bekleniyor. 16 GB yerineyse 32 GB en az alt hafıza olacak. 128 ve 256 GB ile de yola devam edilecek. 64 GB versiyon ise 16 GB gibi tarih oluyor.

Telfonların ülkemizdeki fiyatlarının yansıması ise biraz acı olabilir. Ülkemizde 16 GB iPhone 6S 3249 TL’den satışa sunuluyor. Amerika’da 100 dolar farkla satılacak olan telefonun vergilerle birlikte ülkemizde 3799 – 3899 bandından gireceğini söyleyebiliriz. iPhone 7 Plus ise 4199 TL seviyelerinden giriş yapacaktır diye düşünüyoruz…

Akıllı telefon pazarında büyük bir boşluk varken bakalım Apple nasıl bir strateji benimseyecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu