Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi kullanıcıları müjde!!! MIUI 11 güncellemelere doymuyor…

Çinli  üreticilerin geliştirdiği  ve kullanıcıları tarafından çok beğenilen arayüzlerden biri olan MIUI 11 yeni özellikler almaya devam ediyor.

Hatırlayacağınız üzere MIUI 11 geçtiğimiz Eylül ayında tanıtıldı. Xiaomi bu güncellemesini toplam 27 cihazında kullanıma sundu. MIUI 11 kimi kullanıcılar tarafından oldukça beğenilse de bazı kullanıcılar tarafından da oldukça şikayet ediliyor. Bir süredir Android 10 tabanlı MIUI 11 güncellemeleri ile uğraşan Çinli şirket söz verdiği tüm cihazlarına Android 10 güncellemesini dağıttı.

Ardından orta segment ve giriş seviyesi cihazlarına yönelen şirket bu cihazlar için de sistem optimizasyonları ve yeni güvenlik yamalarını yavaş yavaş yayınlamaya başladı. Bununla birlikte şirket yakın zamanda tanıtacağı Mi 10 serisi içinde yoğun  bir çaba içerisinde. Asıl konumuza gelecek olursak Xiaomi, MIUI 11 için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Şirket 11.2 sürümüyle beraber yeni animasyonlarını yayınlayacak.

Ayrıca hava durumu uygulamasının arayüzü de  yenilenecek. Çoklu şehir görünümü ile ilgili bazı geliştirmeler de olacak.  Buna istinaden beyaz arka planı yerini hava koşullarına göre optimize edilen yeni arayüzü ile gelecek. Son olarak 5 günlük hava tahmini artık 15 gün olarak görüntülenebilecek.

MIUI 11.2 nin bizlere getireceği bir diğer özellik ise cihaza yeni sistem animasyonlarını getiriyor. Videoyu oynatmadan önce gözümüze çarpan bir detay var. Tam ekran modunda navigasyon stiline tıpkı Android 10 da ki gibi yeni bir çubuk eklenmiş. Bu çubuk bazı kullanıcılar tarafından beğenilse de bazıları tarafından pek hoş karşılanmadı. Xiaomi bu çubuğu etkinleştirip devre dışı bırakmak için elbet bir ayar ekleyecektir.

Bir diğer dikkatimizi çeken özellik ise son uygulamalar animasyonu oldu. Son uygulamaları açma animasyonu yenilenmiş. Ayrıca uygulamalara giriş animasyonu da herhangi bir problem olmazsa video da ki gibi olacak. Xiaomi ince dokunuşlarla animasyonlarını güzelleştirmiş. Son özelliğe gelecek olursak batarya %20’nin altına düştüğünde geriye kalan kullanım bölmesi de değişmiş. Biz bu özellikleri gayet hoş bulduk. Sizlerde görüşlerinizi yorumlarda bizlere belirtin.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu