Akıllı SaatGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Watch Türkiye pazarına girebilecek! Nasıl mı?

Herkesin merakla beklediği soru bugün bir nevi yanıtlandı. Xiaomi Mi Watch Türkiye pazarında ne zaman satılacak? İşte cevabı…

Xiaomi‘nin yeni nesil Apple Watch çakması saati Xiaomi Watch, Apple Watch’ın neredeyse üçte bir fiyatına satışa sunuldu. Akıllı saat her Xiaomi ürününde olduğu gibi kağıt üzerinde mükemmel duruyordu. Akıllı saat satışa sunuldu ve sorunlarda bir bir gelmeye başladı. Yazılımsal tarafta yaşanan sorunları gidermek için Çinli üretici arka arkaya yazılım güncellemeleri yolladı. En son da iPhone için eşleşme güncellemesi yayınlandı. Peki Xiaomi Mi Watch Türkiye pazarında satılacak mı?

Bu soruya geçtiğimiz günlerde bir cevap vermiş ve “hayır” demiştik. Bunun nedeni ise şu; Xiaomi Watch eSIM adı verilen bir teknolojiye sahip ve ülkemizde eSIM kullanımı kanunsal olarak yasak. Bundan dolayı da daha önce Samsung Gear S3 ve Apple Watch‘ın eSIM özellikli olmayan modelleri ülkemize gelmişti. Bugün ise bu konuda bir umut doğdu ve Xiaomi in pazarında yerel GSM Operatörlerinin de satabilmeleri için eSIM desteği olmayan bir modeli pazara sundu.

Xiaomi Mi Watch Türkiye pazarında nasıl satılır?

Bu özelliğin bir güncelleme ile açılabileceği de gelen bilgiler arasında. Yani operatör değiştirirseniz bir güncelleme ile bu özelliği aktif hale getirebiliyorsunuz. Xiaomi Mi Watch bu özelliği olmadan ülkemiz pazarında satışa sunulabilir ama yazılım ile açılabilme durumundan dolayı Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız bu konuda nasıl bir izin verir bu da büyük bir merak konusu.

Gerekli izinler alınırsa yeni yıl ile birlikte bu akıllı saati resmi olarak ülkemiz pazarında da görebiliriz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu