Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

İlk HarmonyOS akıllı telefon Huawei P50 olmayacak! Şimdi Onlar Düşünsün

Herkesin merakla beklediği İlk HarmonyOS akıllı telefon hangisi olacak sorusunun cevabı bugün ortaya çıktı. Huawei P50 olmayacak? Peki???

Akıllı telefon pazarında iki işletim sistemi var. Bunlardan birisi Android ve diğeri de bildiğiniz üzere iOS. Windows Mobile, BlackBerryOS gibi işletim sistemlerine sahip telefonlar halen çalışıyor olsa da şu anda güncel iki işletim sistemi bizlere sunuluyor. Aslına bakarsanız bu çok az bir rakam. Huawei ise geçtiğimiz yıldan beri üzerinde çalıştığı HarmonyOS işletim sistemi ile ilgili büyük bir yol kat etti. İlk HarmonyOS akıllı telefon hangisi olacak? Sorusu kulislerde konuşuluyordu ve Çinli kaynaklar da ilk telefonun Huawei P50 olacağını dile getiriyorlardı.

Bugün gelen haberlere göre Huawei’nin yeni nesil mobil işletim sistemi HarmonyOS kullanan ilk telefon P50 olmayacak. Bildiğiniz üzere Huawei’nin P50 ailesini Mart sonunda ya da en iyi ihtimal ile Şubat sonunda yapılacak Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtması planlanıyordu ama bugün gelen bilgilere göre P50 serisinden önce Huawei yeni işletim sistemine sahip farklı bir telefon ile karşımıza çıkacak. Bu telefonun Honor olma ihtimalinden bugünlerde bahsedilmeye başlandı. Bu telefonun da Honor V40 olma ihtimali ciddi anlamda belirmiş görünüyor. Belki Huawei, Honor markasını sattı ama yazılım desteğini sürdüreceğini de açıklamıştı.

HarmonyOS işletim sisteminin .apk dosyalarını çalıştıracağı da gelen bilgiler arasında. Hatta bu işletim sistemine sahip telefonlarda Google servislerinin kullanılması da söz konusu. Huawei, 2021 yılına çok fena giriş yapacak. Demedi demeyin; Şimdi oturup Amerika ciddi ciddi düşünmeli…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu