Popüler

Sayıştay, İBB Kararını Verdi! Ücretiz Toplu Taşıma Kanuna Aykırı

Sayıştay, İstanbul'daki ücretsiz toplu taşıma uygulamasını kanuna aykırı buldu. Ekrem İmamoğlu ile İBB meclis üyelerinin zararı ödemesini istedi.

Tarihimizi ve geleneklerimizi yansıtan dini ve milli bayramlar kültürümüz için oldukça önemli. Söz konusu zamanlarda tüm Türkiye coşkuyla kutlama yapıyor ya da kutsal gereksinimleri yerine getiriyor. Bu özel günlerde pek çok kamu kuruluşu da halka hizmet için çalışıyor. Bu doğrultuda İBB de dini / milli bayramlarda ve üniversite sınavları gibi özel günlerde toplu taşımayı ücretsiz yaparak halkın coşkusuna ortak oluyor. Ancak Sayıştay, İstanbul’da ücretsiz toplu taşıma uygulamasını kanuna aykırı buldu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve meclis üyelerinin zararı cebinden ödemesini istedi.

Sayıştay, İBB’nin Ücretsiz Toplu Taşıma Uygulaması Kanuna Aykırı Buldu

Sayıştay, özel günlerde gördüğümüz ücretsiz toplu taşıma uygulamasının kanuna aykırı olduğunu söyledi. Raporunda ücretsiz ulaşımın 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanabileceğini ve sadece öğrencilerin indirimli yolculuk yapabileceğini, bunun dışındaki ücretsiz ve indirimli yolcu taşıma kararlarının kanuna aykırı olduğunu belirten Sayıştay, İBB ile meclis üyelerinin “kamu zararına neden olduğunu” öne sürdü.

Yine rapora göre kanunsuz olan bu uygulama nedeniyle İBB yaklaşık 161 milyon TL zararda. Kurum, verdiği kararda Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Meclis üyelerinden bu zararın tahsil edilmesini istedi. Elbette ki meclisin tüm partilerin bir araya gelmesiyle oluşan 312 üyesinin tamamı bu karara itiraz etti. Ancak, itiraz kabul edilmez ve karar onaylanırsa, her birinin kişi başı 520 bin TL ödeme yapması gerekecek.

Asıl merak edilen soru ise bundan sonra ne olacağı? Ne yazık ki Sayıştay’ın kararı, İstanbul‘da özel günlerde ücretiz toplu taşıma uygulamasının tamamen rafa kaldırılmasına neden olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu