GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPC OyunlarıTeknoloji

Steam Deck Şaşırtıcı Bir Şekilde İyi

Steam’in Nintendo Switch rakibi taşınabilir oyun bilgisayarı Steam Deck için övgüler gelmeye devam ediyor. Bu konsol herkesi şaşırtacak.

Valve, Steam Deck konsolunu çeşitli temalı kaynaklara ve blog yazarlarına göndermeye devam ediyor. Taşınabilir oyun konsolu alanında yer alacak olan Steam Deck’in performansının sürpriz bir şekilde çok iyi olduğu söyleniyor. Ünlü YouTuber Linus Tech Tips’e gönderilen bu konsolun performansı da daha detaylı bir şekilde ortaya çıktı.

Linus Tech Tips’e  göre; konsol, hatırı sayılır ağırlığa rağmen ellerde oldukça rahat hissediyor. Kontrollerin alışılmadık düzenine hızla alışıyorsunuz. Konsol yük altında çok ısınmıyor. Kasa yaklaşık 42-45 derecelik bir sıcaklığa kadar ısınıyor ama bu en sıcak yerlerde. Aynı zamanda, kavrama yerlerinde, etkileyici boyutlar nedeniyle açıkça elde edilen sıcaklık yaklaşık 25-27 derece civarında.

Steam’in oyun konsolu, söylenene göre bu tür el konsollarının şahı olacak. Konsolun iki tür camlı versiyonu yer alacak. Bunlar normal ve yansıma önleyici olarak ikiye ayrılacak. Normal ekranın parlaklık olarak daha yüksek nit değerlerine çıktığı söyleniyor. Yansıma önleyici ekranda ise parlaklık biraz daha az seviyede.

Ryzen 5 4500U’daki GPU performansı 1,15 TFLOPS iken Valve konsolundaki platform 1,6 TFLOPS’a kadar çıkıyor. Tabii oyunlarda tek başına TFLOPS performansı pek bir şey ifade etmiyor. Yani Doom Eternal’da aynı yerde Aya konsolu 37-38 FPS verirken Steam’in oyun konsolu 58-59 FPS veriyor.

Piyasadaki bu alanda yer alan oyun konsollarından yüzde 40’a kadar daha performanslı olan Steam’in oyun konsolu çok yakında piyasaya sürülecek. Türkiye pazarına da geleceğini düşündüğümüz bu konsol Steam‘in oyun kütüphanesini de barındırdığı için rakipsiz olacak gibi görünüyor. Son olarak eğer Valve’dan inceleme için bu konsol bize gönderilirse sizlere daha detaylı performans testleri sunacağımızı belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu