Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerNVIDIATeknoloji

NVIDIA GeForce MX550, Giriş Seviyesi Laptopların İlacı Olacak

Şirketin yeni NVIDIA GeForce MX550 serisi, giriş seviyesini hedefleyen laptoplara grafikte büyük yardımlar sağlayacak. İşte detayları.

Son zamanlarda fiyatlarda yaşanan yoğun artış sebebiyle yüksek performanslı ekran kartı içeren laptoplar tercihten çıkmaya başladı. Ancak grafik devinin yeni NVIDIA GeForce MX550 serisi, giriş seviyesi laptoplarda yüksek performans sağlayacak. Gelin detaylarına bir göz atalım.

NVIDIA MX550, MX450’ye Göre %15 Daha Hızlı Olacak

Serinin bir önceki modeli MX450, bütçesi kısıtlı kullanıcılara büyük yardımlar sağlıyodu. Ancak son raporlarla birlikte bu serinin devamını getirecek olan MX550 de ortaya çıktı. Geekbench veritabanında ortaya çıkan ekran kartı, giriş seviyesini hedefleyerek AMD Rembrandt RDNA 2 APU ve Intel Iris Xe-LP serileri ile rekabet edecek.

Kartın özelliklerine geldiğimizde toplamda 128 CUDA çekirdeği ve 16 akış birimi görüyoruz. Belleğinin yüksek veri aktarımına sahip 2 GB GDDR6 bellekten oluşacağı bilgilerde. Ekran kartı, 64-bit arayüzü ile giriş seviyesi özelliğini yüksek hızlarla koruyacak.

NVIDIA MX550

MX550’nin 39124 puanlık Geekbench performansı, MX450’ye göre %15 daha yüksek performans sunduğunu da gösteriyor. Hatta bu performans düzeyi optimize edilmemiş ekran kartı sürücüleri ile yapılmış. MX550, piyasaya sürülmüş bir leptop ve optimize edilmiş stabil bir sürücü ile test edildiğinde çok daha yüksek performanslar sunacaktır.

Grafik devi NVIDIA son zamanlarda ekran kartı sektöründe büyük atılımlar gerçekleştirerek ivme kazanıyor ve grafik devleri arasındaki rekabet büyümeye devam ediyor. Yeni gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu