Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Z Fold Tab Kıvrılmada Rekor Kıracak!

Samsung’un katlanabilir modeli Galaxy Z Fold Tab hakkında yeni detaylar geldi. Bu model katlanma konusunda rekor kıracak.

Samsung, Galaxy Z Fold 2 ve Galaxy Z Flip katlanabilir akıllı telefonlarının halefi olarak Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 çok yakında tanıtacak. İlk model bir tablet boyutuna katlanırken, diğer model özellikle yanınızda taşımak için kompakt olacak. Bu iki katlanabilir özellik ile Samsung, farklı hedef gruplara hitap etmeyi başarıyor. Samsung’un 2022’de muhtemelen Galaxy Z Roll veya Galaxy Z Slide olarak adlandırılan, döndürülebilir ekranlı kaydırmalı bir akıllı telefon gibi esnek ekranlı yeni akıllı telefon türlerini piyasaya sürmesi bekleniyor. Ayrıca firmanın ilginç bir şekilde Galaxy Z Fold Tab modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Güney Koreli firmanın çift menteşeli, iki yöne katlanabilen katlanabilir cihaz üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bunun meyvesi olarak Z Fold Tab’ın ortaya çıkması bekleniyor. 3 farklı çekilde katlanacak olan bu model, açıldığında gerçekten bir tablet, katlandığında dev ekranlı bir telefon olacak.

Tablet pazarında iPad’in fersah fersah gerisinde olan Samsung, bu telefon-tablet formu sayesinde pazardaki payını artırmaya çalışacak. LetsGoDigital’dan Sarang Sheth’in yayınladığı 3D render görselleri yeni modelin ne kadar ilgi çekici olacağını gösteriyor. S-Pen desteğine de sahip olacak olan bu cihaz için Samsung’un patent aldığı da söyleniyor.

Söylentilere göre; geçen yıl Kasım ayında Samsung Electronics, Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (WIPO) bir patent başvurusunda bulundu. Katlanabilir ekrana sahip elektronik cihazda kullanıcı arayüzü sağlamak için yöntem ve cihaz başlıklı 69 sayfalık dokümantasyon, 21 Mayıs 2021’de yayınlandı. Bugün ise, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından da bu patentler onaylandı. Yani Samsung’un bu konsept gibi görünen cihazı yakında bizlerle olabilir. Ancak bu modelin 2022 yılı içerisinde tanıtılacağını bir süre geliştirileceğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu