Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 13 Yağ Gibi Akışkan Bir Deneyim Sunacak

Xiaomi’nin 28 Aralık’ta tanıtacağı yeni arayüzü MIUI 13 hakkında detaylar gelmeye başladı. Bu arayüz yağ gibi akışkan olacak.

Xiaomi bugün, 28 Aralık’ta Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12X telefonlarla birlikte MIUI 13 arayüzünün duyurusunu yapacağını resmen onayladı. Çinli teknoloji devi ayrıca bu arayüz ilgili resmi ayrıntıları açıkladı. Bu açıklamalara göre bizleri heyecanlandıracak bir arayüz gelecek gibi görünüyor.

MIUI 13 sorunsuz bir deneyim sunacak

Açıklanan bilgilere göre yeni arayüz MIUI 12.5 ile karşılaştırıldığında; arayüzün kendisinin pürüzsüzlüğünün yüzde 20-26 daha yüksek olduğu bildiriliyor. Ayrıca uygulamaların düzgünlüğü yüzde 15-52 oranında artıyor. Yani Xiaomi bu sefer sorunsuz ve yağ gibi akışkan bir deneyim sunacak.

Xiaomi; MIUI 13’teki optimizasyon açısından MIUI 12.5’teki ile aynı şeyi yapıyor. Yeni arayüzde işlemci, bellek ve çevre birimlerinin (örneğin kablosuz adaptörler) verimliliği artırılıyor. Ayrıca tüm bölümlerde de iyileştirmeler yapılıyor. Bu sayede kullanıcılara daha sorunsuz bir arayüz sunulacak.

Çinli kaynak, bu tür optimizasyonlardan sonra MIUI 13’ün mobil arayüzlerin sorunsuz çalışması için Master Lu kıyaslamasına öncülük edebileceğine inanıyor.

MIUI 13

Xiaomi; ayrıca, Pad 5 tabletleri için MIUI 13’ün geleceğini açıkladı. Arayüz güncellemesinin tablet versiyonuna MIUI 13 Pad denecek. Şirket, Xiaomi Pad 5 için yeni arayüz birlikte, büyük tablet ekranlarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri için yaklaşık 3.000 uygulamanın uyarlandığını söylüyor.

Çinli teknoloji devi MIUI 12 ile çok tepki toplamıştı. Ancak bu sefer Xiaomi’den bambaşka bir deneyim sunan arayüz göreceğiz gibi. 100’den fazla Xiaomi, Redmi ve POCO modeli için güncellemeyi yayınlayacak olan firma, bazı modellerine Android 12 tabanlı bazı eski modellerine ise Android 11 tabanlı olacak şekilde bu arayüzü sunacak.

Apple ve Huawei gibi ekosistem oluşturma konusunda iddialı olan Xiaomi’nin yeni arayüz güncellemesi ile birlikte bu amacına ulaşacağı söyleniyor. Bakalım 28 Aralık’taki etkinlikte tanıtılacak olan yeni güncelleme bizi etkilemeyi başarabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu