FacebookGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal Medya

Facebook Çok Büyük Para Cezası ile Karşı Karşıya Olabilir!

İrlanda Veri Koruma Komisyonu ile arası sıkıntıya giren sosyal medya devi Facebook, yakında çok büyük para cezası alabilir. İşte gelişmeler.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu(DPC), şu anda Facebook’u arayan bir düzineden fazla soruşturmadan birinde Facebook’a 36 milyon Euro para cezası vermeyi önerdiği için Facebook’un başı belada olabilir. Bu, geçtiğimiz gün itibariyle yayınlanan bir taslak karardan geliyor.

Facebook Neden Ağır Bir Para Cezası Ödemek Zorunda Kalacak?

Avrupa Birliği 2018 veri koruma kuralları uyarınca, ön kararlar artık diğer AB denetim makamları ile paylaşılmalı ve onların görüşleri dikkate alınmalıdır. Bu yetkililer herhangi bir anlaşmazlık ortaya çıkarmazsa, nihai karar hazırlanacak ve sosyal medya devine sunulacak.

Reuters’in bir raporunda çıkan bilgilerde DPC’nin Facebook için 28 milyon € ve 36 milyon € arasında bir para cezası önerdiği ortaya çıktı. Para cezasının arkasındaki neden, Facebook’un yeterli bilgi sağlayamamasıdır.

Facebook

Karar taslağı ayrıca şirketi şeffaflıktan yoksun olmakla da eleştirdi ve bu ihlallerin ne kadar ciddi olduğundan bahsetti. Ayrıca Facebook’un AB’nin GDPR gizlilik kurallarını atlamasına izin verdiğini de şikayetlerde mevcut.

Şunu da dikkate almalıyız ki Facebook şu anda tek bir soruşturma nedeniyle para cezasına çarptırılıyor; eğer bulgular varsa nihai miktar 36 milyon €’dan çok daha yüksek olabilir ve şirketin bunun için ödeme yapması gerekebilir.

Sosyal medya son zamanlarda sık sık gündeme çıkıyor ve gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu