Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S25 Ultra Hızlı Şarjda Yine Üzecek

Galaxy S25 Ultra hakkında şarj ve batarya kapasitesi taraflarında ilk bilgiler geldi. Görünüşe göre Samsung yavaş hızları yine tercih edecek.

Geçen yıl Samsung’un hücrelerin kimyasal içeriğini değiştirmeden pilin enerji yoğunluğunu artıracak yeni bir pil teknolojisi üzerinde çalıştığı bildirilmişti. Böylece piller daha kompakt bir hacimde daha fazla kapasite sığdırabilecek. Değişim hücrelerin dizilişindedir ve buna istiflenmiş pil teknolojisi deniyor. Bu teknoloji Galaxy S25 Ultra ile kullanılabilir.

Samsung‘un bu yeni teknolojiyi bu yılki Galaxy S24 Ultra ile akıllı telefon dünyasına sunması bekleniyordu. Ancak şirket, yeni istiflenmiş pillerin üretimini geri çekme kararı aldı. Ardından Galaxy S25 Ultra’nın yeni pil teknolojisini ve daha hızlı 65W şarjı sunması bekleniyordu.

Ancak kaynak Sawyer Galox, şirketin Galaxy S25 Ultra’yı aynı 45W şarj ve geleneksel Li-Ion teknolojisine dayanan 5000mAh pil ile piyasaya süreceğini iddia etti. Ona göre Samsung fikrini değiştirdi ve maliyetten tasarruf etmeye karar verdi. Ayrıca yeni yığın pilin, daha hızlı şarjla birlikte 2026’da Galaxy S26 Ultra ile birlikte gelebileceğini de ekliyor.

Samsung’un Ultra amiral gemilerinin son birkaç neslinin pil ömrü oldukça iyi olsa da şarj hızı, Çinli akıllı telefon üreticileriyle karşılaştırıldığında kesinlikle rekabetin gerisinde kalıyor.

Snapdragon 8 Gen 4 yongası, Samsung’un diğer alanlardaki iyileştirmeleri geciktirmesinin bir nedeni olabilir. Qualcomm, yeni nesil amiral gemisi çipinin Snapdragon 8 Gen 3’ten daha pahalı olacağını ve Galaxy S24 Ultra’nın fiyatının halihazırda 1300 dolar olacağını doğruladı. Samsung’un 2026 amiral gemisindeki pil ve şarj iyileştirmelerini geri çekme kararının arkasında bu olabilir. Ancak Samsung’un pil ve şarj iyileştirmesini geciktirmesinin asıl nedeni bu olmayabilir çünkü Qualcomm’un halefi SoC için Snapdragon 8 Gen 4 fiyatına sadık kalacağına dair bir onay yok.

Bununla birlikte, mevcut Snapdragon amiral gemisinin verimlilik iyileştirmeleri sayesinde aynı pil kapasitesine sahip Galaxy S24 Ultra’da pil iyileştirmeleri gördük. Qualcomm’un enerji verimliliği iyileştirmeleriyle geçmiş performansını takip etmeyi başardığı ve Samsung’un Ultra amiral gemisini yalnızca Qualcomm çipiyle güçlendirdiği göz önüne alındığında, S25 Ultra aynı zamanda mevcut nesil Ultra amiral gemisine kıyasla nispeten daha uzun bir pil ömrü sunacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu