Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Telefonlar Artık Daha Ucuza Tamir Edilecek

Tamir konusunda iFixit ile Samsung’un anlaşması yüzleri güldürecek. Samsung telefonlar çok yakında daha ucuza tamir edilebilecek.

Samsung, son zamanlarda politikalarında büyük tüketici dostu değişiklikler yapma konusunda ön saflarda yer almaya başladı. Mart ayında Samsung ile iFixit işbirliği duyurulmuştu. Bu işbirliği sayesinde kullanıcılar telefonlarını evde kendileri resmi olarak tamir edebilecek. Bugün ise Samsung telefonlar için sevindiren bir açıklama daha geldi.

Samsung Telefonlar Evde Daha Ucuza Tamir Edilecek

Bu program kapsamında Samsung, insanları yalnızca satın aldıkları akıllı telefonlarda DIY onarımları yapmaya teşvik etmekle kalmayacak, aynı zamanda tüm süreci daha az maliyetli ve kullanıcılar için rahatsız edici hale getirecek yedek parçaları da satacak. Samsung’un bu hamlesi, onarım hakkı savunucularına önemli bir katkı sağlamanın yanı sıra, rakiplerin kendin yap onarımlarını destekleyen benzer bir tavır almalarına da izin verebilir. Bu, Samsung dahil olmak üzere birçok şirketin akıllı telefon bileşenlerini kullanıcı tarafından değiştirilemez hale getirmekle ün saldığı göz önüne alındığında güzel bir değişiklik.

Memnuniyetle karşılanan DIY onarım programına ek olarak, şimdi Samsung’un telefon kullanıcıları için sertifikalı bir geri dönüştürülmüş parça programı ile gelme olasılığı hakkında raporlar ortaya çıktı.

Business Korea’ya göre; Samsung tarafından bu yıl içinde resmi olarak duyurulması beklenen bu program, yedek parçaları olduğundan çok daha uygun fiyatlı hale getirmek için iki yönlü bir plan içeriyor.

Çevre dostu olacak

Şirket, akıllı telefon onarımlarında geri dönüştürülmüş parçaları teşvik ederek olumlu bir çevresel etki yaratırken bu hedeflere ulaşmayı hedefliyor.

Bir telefonu tamir etmenin, yeni bir telefon satın almaktan daha pahalı bir iş haline gelebileceği birkaç durum vardır. Bu Samsung cihazlarında daha çok rastlanan bir şey.

Bu gibi durumlarda müşteriler genellikle eski cihazı atıp yenisini alırlar. Ne yazık ki, üretici gülünç, fahiş onarım ücretleri talep ettiği için bu pazardaki ek bir akıllı telefon. Ancak, yeni planla bu geçmişte kalabilir.

Galaxy S20 FE A101

SamMobile; bu programın iyi yürütülürse, geri dönüştürülmüş parçalar kullanarak bir akıllı telefon ekranını değiştirme maliyetini yenisini satın almanın yarı fiyatına indirebileceğini tahmin ediyor.

Kendin-yap onarım programını kullanıma sunmaya başlayan Samsung ile birlikte, sertifikalı bir geri dönüştürülmüş parça programının eklenmesi, yalnızca insanları kendi kendine onarımları daha ciddiye almaya teşvik edecek.

Samsung‘un onarım hakkı girişimine verdiği destek ve bu sertifikalı geri dönüştürülmüş parça programı oluşturma kararı genel olarak tüketici dostu bir hareket olarak algılanacak. Apple, Xiaomi ve OPPO gibi Samsung’un ezeli rakiplerinin Samsung’un son tüketici dostu kararlarına nasıl tepki vereceğini bekleyip göreceğiz.

Samsung ile iFixit Tamir Konusunda Ortak Çalışacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu