Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 13T Pro Kullananlar Koşun – HyperOS Geliyor

Xiaomi 13T Pro kullananlara müjde. Markanın yeni arayüzü HyperOS için Avrupa merkezli dağıtım başladı, detaylar haberimizde.

Xiaomi’nin MIUI ile işi bitti. Ekim ayında, şirketin CEO’su Lei Jun, şirketin Android arayüzünün bir sonraki versiyonunu resmi olarak duyurdu. Buna HyperOS adı veriliyor ve yakında bir grup Xiaomi, Redmi ve Poco cihazına yayılacak. Bu yeni arayüzü ise Xiaomi 13T Pro almaya başladı bile.

Bugün HyperOS, Avrupa’da Xiaomi 13T Pro ünitelerine geniş çapta yayılmaya başladı. Kablosuz olarak 5,8 GB’lık bir boyuta sahip, bu nedenle devam etmeden önce yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun.

Kurulum tamamlandıktan sonra (biraz zaman alabilir), OS 1.0.3.0.UMLEUXM sürümünde olacaksınız. Tabii ki HyperOS Android 14 tabanlı olduğundan bu da altta yer alacak. Xiaomi 13T Pro da bu güncellemeyle 1 Aralık 2023 güvenlik yaması seviyesini alıyor.

Değişiklik günlüğü oldukça kapsamlı, ancak HyperOS’un MIUI’a göre büyük bir fark sunmadığı konusunda sizi uyarmamız gerekiyor. Elbette bazı yeni özellikler var, ancak genel olarak görünüm biraz iyileştirildi ve temel olarak değişen bir şey yok.

Bu nedenle, bu değişimin şu anda her şeyden çok pazarlamayla ilgili olduğuna dair bariz bir şüphemiz var (kabul edelim ki HyperOS kulağa MIUI’den çok daha iyi geliyor). Tabii ki, bunların hepsi gelecekteki sürümlerle değişebilir.

Değişiklik günlüğüne geri dönelim; her cihaz için optimize edilmiş performans olduğundan bahsediyor; bu iyi bir şey ama MIUI ile karşılaştırıldığında gerçek hayattaki kullanımda herhangi bir fark hissetmedik. Öte yandan, başlangıçta oldukça hızlı ve inanılmaz derecede sorunsuzdu. İddia edilen güç verimliliği ve sinyal kararlılığı iyileştirmelerini henüz değerlendirmeye zamanımız olmadı.

Kilit ekranı artık birden fazla efekt ve görünümle büyük ölçüde özelleştirilebilir ve bazı ana ekran simgeleri yenilendi. Çoklu pencere arayüzü de bir yükseltme aldı. Ve elbette, Google’ın tüm arka plan iyileştirmeleri de pakete dahil.

Sürümün aşamalı olarak yayınlanması muhtemel, bu nedenle Avrupa modelli bir Xiaomi 13T Pro’nuz varsa (MIUI Sürüm dizesinde “AB” varsa) henüz güncelleme bildirimini almamış olabilirsiniz. Ama artık işlerin yoluna girmesi en fazla birkaç gün meselesi. Bu arada, bu bir beta, “kararlı beta” ya da yalnızca bazı test programlarına kayıtlı test kullanıcılarına sunulan bir sürüm değil; herkes için geçerli olan kararlı sürüm.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu